Rohrberg, Tøffe og pokalminderne

FC Helsingørs legendariske angriber følger stadig de lyseblå tæt

Med 57 scoringer i 142 kampe, er Jonas Rohrberg uden konkurrence FC Helsingørs mest scorende spiller i klubbens ti-årige levetid. Det mest hypede af de mange mål, er naturligvis fuldtræfferen der rystede FC København i pokalbraget på Helsingør Stadion i efteråret 2009. Men allerede tre år tidligere, i september 2006, havde den da 20-årige Helsingør-angriber gjort sig bemærket i større sammenhæng.

To gange sendte han bolden i mål, da de lyseblå – dengang Elite 3000 – for første gang mødte et superligahold, i skikkelse af Randers FC på Helsingør Stadion. En pokalkamp gæsterne vandt sikkert 5-2, men som nu står overfor en reprise, når Colin Todds tropper møder op til kamp i DBU Pokalen på onsdag kl. 15 i Helsingør.

I dag spiller Jonas Rohrberg for FC Gribskov’s tophold i serie 1 og FCHNET fik en snak med klubbens tidligere topscorer efter lørdagens kamp på Græsted Stadion. Det kom naturligvis til at handle om netop pokalopgøret mod Randers FC. En kamp Jonas husker rigtig godt…
– Jo, der var en rigtig sjov dag. Jeg kan ikke huske de to mål i detaljer, men det var stort at score to gange mod et superligahold. Men jeg husker det nu også fordi vi spillede mod “Tøffe”, griner Rohrberg om mødet med den århusianske “plæneklipper” og tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, der var hovednavnet dén dag på Helsingør Stadion.

FODBOLD: Jonas Rohrberg (FC Gribskov) under kampen i Serie 1 mellem FC Gribskov og Led¿je-Sm¿rum Fodbold den 17. oktober 2015 pŒ Gr¾sted Stadion. Foto: Claus Birch
Jonas Rohrberg optræder i dag for FC Gribskov i serie 1. Han mindes tydeligt sidst FC Helsingør mødte Randers FC i en pokalkamp, hvor det blev til to kasser af den tidligere topscorer for FCH. Foto: ClausBirchDK.

Dengang spillede FC Helsingør i Kvalifikationsrækken og senere Danmarksserien. Et noget andet setup end i dag, erkender Rohrberg.
– Måske var det lidt mere hygge dengang, selvom det selvfølgelig også handlede om at vinde. Noget af det jeg husker bedst, var faktisk vores fans. De har altid været helt fantastiske, selvom niveauet var lavere og de ikke var så mange dengang. Men de har fulgt klubben gennem alle årene og jeg synes det er fantastisk at se og læse om, hvordan de støtter FC Helsingør i dag.

Selv får Jonas ikke set så mange kampe mere, men følger stadig sin gamle klub hver weekend.
– Ja, selvfølgelig gør jeg det. Det er rigtig spændende at følge dem og jeg har da også tænkt mig at droppe ind til en af de kommende kampe og hilse på. I spillertruppen er der vel kun “Hulu” og Enghardt tilbage fra dengang jeg spillede, men der er jo flere ledere tilbage, så jeg håber da at de giver en kop kaffe, siger han.

Efter tiden i FC Helsingør havde Jonas Rohrberg nogle gode sæsoner i Danmarksserien med Fredensborg BI, inden han trappede ned og tog hjem til Gilleleje FK, der sidste sommer blev til FC Gribskov.
– Jeg ville egentlig gerne havde fortsat på højere niveau og fik da også tilbud fra blandt andre BSV og GVI. Men jeg havde simpelthen ikke tiden længere, fortæller han. Senest er han blevet far til en datter og pønser på at starte egen virksomhed. Derfor passer FC Gribskov fint til den gamle målræv.

Lørdag måtte han humpe ud efter bare 13 minutters spil, men klubbens topscorer og anfører har sin store andel i, at FC Gribskov til foråret skal spille om oprykning til Sjællandsserien. I halvandet år har holdet ikke tabt på hjemmebane, den første sæson også takket være den tidligere FCH-anfører Jeppe Christiansen, der ligesom Rohrberg tog hjem til barndomsklubben i Gilleleje.
– Desværre måtte Jeppe stoppe i sommers. Hans krop kunne simpelthen ikke mere, men ham savner vi, lyder det fra Jonas.

Set med FCH-øjne er 29-årige Rohrberg dog ikke eneste islæt i FC Gribskov, der trænes af Brian “Maddi” Madsen (FCH fra 2005-06 og tidligere Helsingør IF). På banen er også Michael “Mini” Christensen (FCH i 2008) samt Enes Ünsün (FCH fra 2007-09).