Ricki O. farvel: Nu gælder det familien

FCHs kulturbærer var med på hele rejsen fra 2. Division til Superligaen

Ricki Olsen i Superliga-aktion mod FC Midtjyllands Filip Novák på Helsingør Stadion i august 2017. Kantspilleren var med hele vejen fra 2. Division Øst til den bedste række. Foto: Claus Birch

Han har sagt farvel før, men denne gang er der ingen tvivl. Den 31-årige kantspiller Ricki Olsen har spillet sin sidste kamp for FC Helsingør. Nu gælder det familie og uddannelse.

Efter 130 kampe i den lyseblå trøje, tager FCH nu endegyldigt afsked med den angrebsivrige kantspiller, der i ly af Corona-krisen tog beslutningen om at stoppe karrieren på topplan. Hans sidste optræden blev således et indhop i forårspremieren mod Brønshøj. Få dage efter gik alt fodbold i stå og Ricki Olsen meddelte tidligt, at det ikke ville blive aktuelt med en forlængelse af den kontrakt der udløb i juni måned.

– Jeg har haft en super tid i FC Helsingør, men har valgt at trappe ned med fodbolden nu, og jeg skal finde ud af om jeg så vil studere eller hvad jeg kan finde på. Jeg har jo også en familie at forholde mig til. Jeg har spillet fodbold siden jeg var tre, og har nået det jeg ligesom skulle, med det talent jeg havde, og jeg er stolt og glad for alt det jeg har oplevet. Jeg tror stadig jeg vil holde mig i gang med fodbold på et lavere niveau, men om det så bliver seriefodbold, eller hvad det bliver, ved jeg ikke endnu, sagde han ved afskeden forleden.

– Jeg har jo været i FC Helsingør i to perioder og begge dele var sjovt på hver sin måde. Anden gang var jo mere en genopbygningsperiode, men det har været fantastisk begge gange. Jeg har desværre ikke kunnet spille så meget her i anden omgang, men jeg har altid forsøgt at hjælpe truppen så vidt jeg kunne, og det var fantastisk, at vi kunne køre oprykningen hjem på den måde vi gjorde, tilføjede han.

FAKTA
Ricki Olsen (f. 21.10.1988)
Position: Forsvar/Kant
Klubber: Brøndby IF, Randers FC, Viborg FF (leje), Næstved Boldklub, Nordvest FC, FC Helsingør, HB Køge
Kampe / Mål for FCH: 130 / 17
Landskampe: Danmark U21 (2 kp) i 2009

Skolet i Brøndby
Som søn af den tidligere Brøndby-og EM92-legende Lars Olsen, fik han naturligt sin fodboldopvækst på vestegnen, men tog siden til Randers FC, hvor han superligadebuterede i 2008. Siden fulgte et lejeophold i Viborg FF, en kort periode i Næstved og derefter to sæsoner i Nordvest FC, hvor FC Helsingør fik øje på den fysisk stærke og målsøgende kantspiller.

Han blev hentet til Helsingør i sommeren 2014, iøvrigt sammen med to andre Holbæk-profiler, i skikkelse af Andreas Holm og Martin Koch. Et trekløver som sidenhen må siges at have sat et kæmpe aftryk på FC Helsingørs meritter.

– Ricki er en rigtig dygtig fodboldspiller, med et stor drive og engagement. Han er fysisk stærk og sætter sig igennem, lød skudsmålet fra FCHs daværende sportschef Johnni Mosevang Christensen. En karakteristik der ramte plet og hurtigt gjorde den da 25-årige wingback til en populær mand på holdkortet.

Ricki Olsen og Bobby Alm Nilsson fejrer sejren i topkampen mod Hvidovre IF i 2. Division Øst i efteråret 2014. Foto: Claus Birch

Oprykning fulgte oprykning
Allerede den første sæson – i 2014/15 – snuppede FCH førstepladsen i 2. Division Øst og var klar til Bet25 Ligaen. Ricki Olsen viste sin målfarlighed ved at blive næstmest scorende med 11 mål, heraf kun et enkelt på straffespark. Hurtigt blev han en publikumsyndling og kåret til Årets Fighter i fanklubben samme sæson. De følgende to sæsoner var viceanføreren fast på holdkortet i den næstbedste række og naturligvis også med i de to minderige oprykningskampe mod Viborg FF, der sensationelt sendte FCH i Alka Superligaen i sommeren 2017.

Samtidig satte Ricki Olsen også en prop i spekulationerne om hans fremtid, da han forlængede sin kontrakt for yderligere et år, til stor glæde for daværende cheftræner Christian Lønstrup:
– Ricki er en kulturbærer, der har været med helt fra starten af turen op fra 2. Divison. Han er en meget alsidig spiller, der kan bruges næsten overalt på banen, og jeg forventer af ham, at han melder ind fra starten og går forrest for truppen. Han er en af de eneste der har erfaring fra Alka Superligaen, og han træner altid godt og har en super indstilling til tingene, og vil om nogen den her klub, så det var helt naturligt at forlænge med ham. Han har en masse erfaring, og er også på den måde enormt vigtig for truppen og i omklædningsrummet, roste cheftræneren.

Et smut til Køge og “hjem” igen
Den blev kun til en enkelt sæson blandt de bedste for FCH og efter nedrykningen lokkede HB Køge i sommeren 2018 med en kontrakt til transferfrie Olsen. Det blev dog kun til én sæson syd for København, inden han sidste sommer vendte støvlespidserne nordpå igen.

– FC Helsingør er blevet min klub. Det er der, jeg har spillet mit bedste fodbold, og det er også der, at jeg har haft det bedst, så jeg var ikke så meget i tvivl, da jeg fik tilbuddet. Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage, sagde Ricki Olsen til Helsingør Dagblad.

Dermed var den arbejdsomme spiller igen med til at spille FCH op fra 2. Division, fra hans efterhånden faste position som højre back. I den forløbne sæson blev han noteret for 17 kampe og dermed nåede han ialt de 130 optrædener for FCH. Ialt er det blevet til 17 mål for Olsen i FCH-trøjen.