Pakistansk drøm gik i opfyldelse for Adnan Mohammad

Den tidligere FCH-spiller debuterede forleden på det pakistanske landshold

Adnan Mohammad i kamp med Crystal Palace-spilleren Jairo Riedewald i sommerens træningskamp. Nu venter flere store internationale oplevelser for den 22-årige kantspiller, der debuterede for Pakistan i sidste uge. Foto: Claus Birch

Det var en drøm der gik i opfyldelse, da den tidligere FCH-spiller Adnan Mohammad i fredags fik sin debut på det pakistanske landshold. Kantspillere fik hele kampen, da Pakistan tabte 1-2 til Palæstina i en venskabskamp i Ramallah på Vestbredden.

Adnan Mohammad skiftede overraskende fra FC Helsingør til Lyngby Boldklub i de sidste minutter af efterårets transfervindue. Dermed vendte han hjem til den klub han repræsenterede som ungdomsspiller, inden turen gik via FC Nordsjælland og norske Arendal til FCH. Men den 22-årige kantspiller fik også mulighed for at gå til et fuldtidssetup, der kunne styrke hans muligheder for at repræsentere Pakistan på landsholdsplan.

Dén drøm gik i opfyldelse i fredags, hvor han fik debut for landet, der er langt mere kendt for cricket end fodbold.
– Det betyder rigtig meget. Jeg kan også godt mærke det på min familie. Nu spiller jeg faktisk for Pakistans landshold. Det er kæmpestort og betyder meget for dem. Også for mange pakistanere, der spiller i Danmark. Det skal også være et eksempel for dem: at man skal gøre det, man skal ikke være bange for at tage chancen, siger den tidligere FCH-spiller til Tipsbladet.

Ny æra i pakistansk fodbold
Som dreng var det den danske nationaldragt der fyldte i Adnans fremtidsdrømme, men selv om han er født og opvokset i Danmark, har han ikke kunne få det danske pas, der kunne bane vej for rød-hvid oplevelser.
– Nu er jeg jo født og opvokset i Danmark, så det var selvfølgelig Danmark. Jeg har også altid trænet med U-landsholdene fra U16 til U19 til DBU-samlingerne. Jeg er også sikker på, at hvis jeg havde haft dansk statsborgerskab, så havde jeg været med på alle de ungdomslandshold. Men det kan man ikke gøre noget ved. Det tænker jeg slet ikke på mere. Jeg er et helt andet sted i mit liv og skal være med til at bygge det her landshold op, siger Mohammad til Tipsbladet efter landsholdsdebuten.

Adnan Mohammad håber nu, at kunne være med et at starte en ny æra for pakistansk fodbold, der igen er inde i varmen, efter i tre år at have været suspenderet af FIFA og dermed alt landsholdsfodbold. Nu er første mål playoffkampene om at nå gruppespillet i den asiatiske VM-kvalifikation, som spilles til sommer.

Kantspilleren kom til FC Helsingør i sommeren 2017 og nåede 39 kampe og 4 mål, inden han rykkede hjem til Lyngby på en 4-årig aftale dette efterår.