Nicolas Mortensen kåret til Årets Profil

Kollegaerne i 2. Division hædrer topscoreren

Nicolas Mortensen som vi kender ham. Han var FC Helsingørs topscorer i Superligaen, deriblandt med to scoringer i den dramatiske kamp, hvor FCH tabte 3-4 til FC København i Telia Parken. Foto: Claus Birch.

Efter et brag af en sæson for FC Helsingør, er 26-årige Nicolas Mortensen blev kåret til Årets Profil i 2. Division. Det er Spillerforeningen der står bag kåringen, baseret på stemmer fra spillerne selv.

Nicolas Mortensen sagde for få dage siden farvel til Helsingør, for at begynde en ny karriere i svenske Östers IF. Men angriberen der nåede 18 scoringer i den lyseblå trøje denne sæson, får en flot hæder med på vejen, efter et år hvor hans offensive partnerskab med Jeppe Kjær, i den grad har været medvirkende til, at FCH nu er tilbage i NordicBet Ligaen.

På vej væk fra Helsingør
Det lå ellers ikke i kortene, at Mortensen skulle fortsætte i lyseblåt efter sidste sommers nedrykning, fortæller han til Spillerforeningens hjemmeside:
– Det følte jeg, at jeg var lidt for god til. Jeg følte godt, at jeg kunne præstere på et højere niveau. Og det tør jeg godt sige, fortæller Nicolas Mortensen og røber at et skifte til en Superligaklub glippede.

Efter samtaler med cheftræner Morten Eskesen genfandt han motivationen og ingen kan ihvertfald beskylde angriberen for at have manglet gejst i den forløbne sæson.

Det bar frugt, også på det personlige plan, hvor han i marts skrev kontrakt med Östers IF, fra den næstbedste svenske række. Efter tre år i FC Helsingør var det tiden at prøve noget nyt.
– Man bliver også nødt til at tænke på sig selv i det her game. Jeg har haft det rigtig godt i Helsingør, jeg har spillet for klubben i tre år, og nu skulle der ligesom ske noget nyt. Og det forstår alle godt. Man skal tage de muligheder, der kommer til én, og så skal man lade være med at kigge tilbage, siger Nicolas Mortensen til Spillerforeningen.

Nicolas Mortensen med datteren på armen, sagde farvel til klubben og de mange fans, efter 3-0 sejren over Thisted FC den 27. juni. Nu venter et eventyr i Superettan med Östers IF. Foto: Claus Birch.

Ups and downs
Nicolas Mortensen kom til FC Helsingør fra Fremad Amager i sommeren 2017, hvor klubbens Superligaeventyr startede. Faktisk havde han underskrevet kontrakten allerede i maj og blev altså “pludselig” Superligaspiller, da FCH den 4. juni spillede 2-2 i Viborg. Dén sæson blev han FCHs topscorer i landets bedste række med 9 mål og den titel nappede han også, da han med 7 scoringer blev mest scorende på det FCH-hold der meget skuffende også rykkede ud af NordicBet Ligaen sæsonen efter.

Denne sæson har der så været anderledes meget at glæde sig over for Nicolas Mortensen.
– Det har været en super sjov sæson at spille oppe i Helsingør. Vi har vundet mange kampe, vi har vundet stort, og vi har været dominerende. Og så har holdet hele vejen rundt været skarpe og været i god form, og de har haft en kæmpe del af, at jeg har fået den her kåring, fordi jeg er blevet sat op.

– Det er jo det, jeg gerne vil. Jeg vil gerne score mål. Om det er i 2. division, 1. division eller i Superligaen, så er det bare sjovt at score mål. Det er den samme følelse hver gang, siger han til Spillerforeningen.


Årets Profil i 2. Division:
2019/20
Nicolas Mortensen (FC Helsingør)
2018/19 Mikkel Jespersen (Skive IK)
2017/18 Kim Aabech (Hvidovre IF)
2016 Emmanuel Ogude (B.93)
2015 Nick Christensen (HIK)
2014 Martin Koch (FC Helsingør) og Mikkel Rygaard (Næstved BK)
Fik ikke lov at gøre arbejdet helt færdigt
Dog ærgrer det ham en del, at han ikke fik lov at gøre arbejdet helt færdigt. Den udskudte turnering betyder, at FCH må spille de sidste to kampe efter 1. juli, hvor han tiltrådte i det svenske.
– Jeg ville rigtig gerne have spillet de sidste to kampe i Helsingør. Det ærgrer mig, at jeg ikke kan være med. Vi har prøvet at finde en løsning, men det kunne ikke være anderledes, siger Nicolas Mortensen.

Nicolas Mortensen er den anden FC Helsingør-spiller der er blev kåret som Årets Profil af Spillerforeningen. I december 2014 blev angriberen Martin Koch kåret, også i 2. Division, efter en efterårssæson med 12 scoringer for FCH efter et sommerskifte fra Holbæk B&I. Pudsigt nok blev Nicolas Mortensen hentet til Helsingør som afløser for netop Martin Koch, der tog til HB Køge i sommeren 2017.