Morten Bertolt til FC Helsingør

Halvandet års kontrakt til rutineret midtbaneprofil

FC Helsingørs midtbane fik sent mandag en solid forstærkning, da klubben skrev kontrakt med den rutinerede midtbanespiller Morten Bertolt, der senest har spillet for konkursramte FC Vestsjælland.

Bertolt har tidligere været i FCHs søgelys og trænede med i klubben sidste sommer, hvor FC Helsingør imidlertid ikke havde de økonomiske muskler til at binde an med den tidligere FC København, Sønderjyske og Lyngby-spiller.

– Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er særdeles begejstret over aftalen med Morten. Vi får en særdeles rutineret og dygtig spiller med over 150 Superliga kampe på CVét, samt erfaring fra Champions League, og udlandet. Morten er samtidig en fantastisk person, som har et stort personligt drive, og ambitioner. Han brænder for at give sin erfaring videre til unge spillere, og være med til at dygtiggøre dem, og her passer Morten perfekt ind hos FC Helsingør, og ikke mindst vores værdier, udtaler direktør Janus Kyhl til klubbens facebookside.

Morten Bertolt, FC Helsingør, 21-07-2015
Morten Bertolt trænede med i FC Helsingør i sommeren 2015 og har nu skrevet en halvandet årig kontrakt med de lyseblå. Foto: Alexander Mosevang Christensen / FC Helsingør.

Han lægger samtidig vægt på, at klubbens cheftræner, Christian Lønstrup, har et indgående kendskab til Morten Bertolt.
– Christian kender Morten fra deres fælles tid i FCK, hvor Morten var en ung og lovende fodboldspiller, og vi ved hvad vi får, nemlig en yderst dedikeret spiller. Samtidig har Morten jo allerede trænet hos os i sommer, hvor han fik lov til at komme og træne med, og holde sig i gang, mens han ventede på at få sin fremtid på plads. Og jeg kan kun sige, at Morten bestemt ikke skuffede os dengang, siger Janus Kyhl.

Om tilgangen siger cheftræner Christian Lønstrup.
– Det er en ønskespiller for mig, ikke mindst set i lyset af at vi har mistet Mads Laudrup og Klaus Lykke. Og da vi samtidig mærker en markant interesse for Kasper Enghardt, så har det været vigtigt at få en dygtig og rutineret spiller ind til den centrale midtbane. Jeg glæder mig til at følge den afsmittende effekt, Mortens professionalisme vil få på vores trup. Det er fantastisk med så stor en profil, til et ungt og ambitiøst hold, siger FCH-træneren.

Også Morten Bertolt ser frem til kontrakten i Helsingør.
– Jeg glæder mig til at blive en del af en klub i en rivende udvikling. Det var afgørende for mit klubvalg at komme til et sted hvor man er i gang med at bygge noget op, og hvor man har de samme værdier som jeg står for. Christian Lønstrup og Brian Gellert har skabt et super træningsmiljø af unge, sultne spillere, som jeg forhåbentligt også kan hjælpe og støtte qua min erfaring fra øveste niveau gennem 11 år i Danmark og Norge. Min professionalisme, vindermentalitet og ærgerrighed er afgjort stadig i top, og jeg føler mig top fit og klar til denne udfordring, siger den nye FCH-spiller.

Den 31-årige midtbanespiller har optrådt 6 gange på DBUs ungdomslandshold og spillet for FC København, Ham-Kam (Norge, leje), Viborg FF (leje), SønderjyskE, Lyngby Boldklub, Sandnes Ulf (Norge), FC Vestsjælland, Vendsyssel FF, FC Roskilde og igen FC Vestsjælland.

Kontrakten med Morten Bertolt løber til sommeren 2017.