Matthias A: Ikke i tvivl om Helsingør

Måtte en omvej fra FC Nordsjælland

Selvom 19-årige Matthias Andersen havde været i FC Helsingørs søgelys gennem længere tid, så skulle den unge kantspiller en omvej forbi både Brønshøj og Valby, før han nu omsider kan trække den lyseblå trøje over hovedet.

FC Nordsjælland gav Matthias Andersen løbepas sidste sommer, men efter et fint træningsophold i Helsingør, var det alligevel divisionskollegaerne fra Frem der fik glæde af venstrekanten.
– Der var forskellige ting, der ikke lige passede på det tidspunkt, hvor jeg fik muligheden for at træne med i Brønshøj. Men det var en helt anden stil og træning, end jeg har været vant til og i sidste ende blev det så Frem istedet.

Her fik Matthias Andersen pudsigt nok debut netop mod FC Helsingør, men alligevel er han nu igen trukket nordpå.
– Frem er en dejlig klub og jeg var rigtig glad for at spille derinde. Men da det blev luftet, at FC Helsingør stadig gerne ville have mig, så var jeg slet ikke i tvivl.

Selvom Matthias Andersen har stået på FCHs ønskeseddel et stykke tid, så er han dog langt fra garanteret en plads i startelleveren. Favoritpositionen som venstre back har Samuel Agba spillet hele efteråret og unge Andersen er da også klar til at kæmpe for pladsen:
– Jeg er primært venstre back, men spiller naturligt på kanten, så jeg kan også bruges længere fremme. Det ser jeg kun som en fordel, at jeg kan bruges på flere pladser. Men der er kamp om pladserne og træneren sætter holdet. Så er det op til mig at bevise, at jeg skal med, siger Matthias Andersen.

Fodboldkarrieren begyndte i Frederiksværk, hvor han stadig bor, fortsatte i Helsinge, hvor han spillede på hold med Bjarke Jacobsen. Derfra gik turen til FC Nordsjællands ungdomsafdeling, inden han i sommer fik den triste besked, at det ikke var på Farum Park at karrieren skulle fortsætte.
– Der var selvfølgelig lidt nedtur, men drømmen lever stadig. Så må jeg bare tage den længere vej. Derfor passer FC Helsingør mig også meget fint, for klubben dyrker lidt samme træningsfilosofi, som jeg var vant til i FCN, slutter Matthias Andersen.