Lyngby Boldklub (II) – Elite 3000 Helsingør 2-1

Kvalifikationsrækken, 29. april 2006 på Lyngby Stadionanlæg

Patrick Petersen (Elite 3000) i kamp med Lyngby-spiller.
Patrick Petersen kom ind i de sidste ti minutter og var ikke hæmmet af den hjernerystelsen han pådrog sig i Skovshovedkampen. Foto: Claus Birch.

Helsingør måtte smage deres egen medicin, da en sen scoring gav nordsjællænderne årets første nederlag. De seneste kampe har helsingoranerne ellers selv formået at sikre sig point i slutminutterne, men i lørdagens kamp mod oprykningsfavoritterne fra Lyngby Boldklub, blev et øjebliks uopmærksomhed særdeles dyrt.

Dermed har Helsingør givet sig selv store udfordringer i jagten på de to oprykningspladser. Og det var da også en dybt skuffet Flemming Pedersen, der trak linierne op efter kampen:
– Der er mange point at spille om endnu, og rækken tegner fortsat meget jævnbyrdig. Men vi har næppe råd til at smide mere end 7-8 point i de resterende kampe, så det er klart at presset er blevet tungere.

Helsingør havde på forhånd stor respekt for de boldsikre Lyngby-folk, og optakten til opgøret blev ikke bedre af, at såvel anfører Søren Schaarup som wingbacken Daniel Husen måtte opgive at stille op på grund af skader. Det betød at Helsingør mødte op med et rekonstrueret forsvar, i form af en kompakt 5-mands opstiling. Med kun Jonas Rohrberg liggende helt fremme, lignede det et hold der ville have givet favorable odds for en målfest.

– Lyngby har altså nogle meget hurtige fløje, og alternativet til fem mand i bagkæden, ville have været at binde vores to kantspillere på midtbanen. Jeg ville i stedet holde Thomas Ryttov og Martin Buch-Frederiksen højt på kanterne, og det synes jeg trods alt var med at skabe en del fremad banen, forklarede Flemming Pedersen sin startopstilling.

Alle gode intentioner blev dog hurtigt skudt i sænk, da Lyngbys Andreas Larsen gav sit hold en lynhurtig føring. Såvel Michael Skjold Hansen i målet som nordsjællændernes forsvar, så noget rustent ud i den situation, men siden spillede Helsingør sig tilbage i kampen.

Det blev dog en meget chancefattig forestilling, som gæsterne først for alvor meldte sig ind i efter pausen. Helsingør begyndte at spille mere end at sparke, og det gav bonus da Jonas Rohrberg rykkede på højrekanten. Selvom vinklen var ved at blive spids, leverede han et tørt drømmehug fra kanten af feltet, der ikke levnede Thomas Seidelin i Lyngby-målet en chance.

Hjemmeholdets målmand fik dog senere mulighed for at vise hvad han var gjort af. Først måtte han ud og heade væk udenfor feltet, og ti minutter før tid reddede han for alvor sit hold. En energisk spillende Christoffer Thaysen stak Nicklas Eggert dybt igennem Lyngby-forsvaret, men Seidelin nåede ud og blokerede den store mulighed.

Og efter Helsingør havde sat endnu en angriber på banen, for at give Lyngby dødskysset, gik det galt i den anden ende. Et hjørnespark svævede over hele Helsingør-forsvaret, og bagest i feltet stod Jacob Josephsen klar til at afgøre den lidt matte forestilling. Med et drøn af en flugter placerede han bolden i nettaget via overliggeren, og dermed var der i hvert fald to flotte scoringer at gå hjem på.

Kvalifikationsrækken, pulje 1, 4. runde
Lørdag d. 29. april 2006, kl. 13.30 på Lyngby Stadionanlæg
Lyngby Boldklub (II) – Elite 3000 Helsingør
2-1 (0-1). Tilskuere: 60
1-0 Andreas Larsen (7)
1-1 Jonas Rohrberg (54)
2-1 Jacob Josephsen (88)

Elite 3000 Helsingør (4-5-1): Michael Skjold Hansen (Anf) – Nicklas Eggert, Anders Sørensen, Marc Kraft, Christian Pind (82.: Patrick Petersen) – Thomas Ryttov, Henrik Pedersen (66.: Sebastian Hviid), Svande Bernstein, Christoffer Thaysen, Martin Buch-Frederiksen – Jonas Rohrberg.
Ikke benyttet: Jacob Jensen.
Cheftræner: Flemming Pedersen.

Advarsler: Marc Kraft (42), Anders Sørensen (50)

Dommer: Povl Knudsen