Ingen FC Helsingør-kontrakt til Lålå

Populær angriber takker af efter lang tids genoptræning

Jonathan Nielsen i duel med Felipe Carvalho – træningskampen i Malmö blev Lålå’s sidste i FCH-trøjen. Foto: Claus Birch

Han kæmpede hårdt, nåede langt, men det lykkedes ikke Jonathan “Lålå” Nielsen at spille sig til en kontrakt i FC Helsingør. Efter lang tids genoptræning ovenpå en ondartet skade og en halvårlig amatøraftale, har FCHs populære angriber nu sagt farvel til de lyseblå.

Tirsdag aften tog den 26-årige angriber afsked med holdkammeraterne, da det stod klart, at FC Helsingør ikke var i stand til at tilbyde ham en aftale for foråret.

–  Det har været en fornøjelse at have Lålå tilbage i Helsingør og det har bestemt også været positivt at se ham komme tættere og tættere på sit gamle niveau. Lålå har været igennem et langt skadesforløb, men har fået trænet godt og grundigt op igen. Desværre er vores økonomi dog sådan, at vi har måttet prioritere, og vi har ikke kunnet finde økonomi til at tilbyde Lålå en kontrakt i denne omgang. Jeg har derfor også den største forståelse for, at han nu har valgt at gå i dialog med andre klubber. Jeg vil gerne takke Lålå for hans seneste år i klubben og vi ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige klub, udtaler FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl.

FAKTA
Jonathan “Lålå” Nielsen (f. 20. januar 1991)
Position: Angriber
Klubber: Helsingør IF, Fredensborg BI, FC Helsingør, AB, Hvidovre IF, Lyngby Boldklub
Kampe/Mål for FC Helsingør: 78 / 39
Kåret til Årets Fighter i FCH i 2012/13.

Med sine mange mål og imødekommende personlighed, har Lålå i mange år været noget af en publikumsfavorit. Jonathan Nielsen har fået hele sin fodboldopvækst i Helsingør, hvor han debuterede for FC Helsingør i maj 2009. Han har været omkring AB, Hvidovre IF og senest Lyngby Boldklub. Helsingør-drengen nåede dog aldrig at komme i kamp for “De Kongeblå”, da han blev ramt af en knæskade umiddelbart efter skiftet fra Hvidovre i januar 2015.

Han fik lov at genoptræne i Helsingør og siden har hverdagen været en lang kamp for at komme tilbage på grønsværen. Det begyndte så småt at ligne noget, da FC Helsingør indlemmede ham i førsteholdstruppen i efteråret 2016. Her blev det til 3 kampe og yderligere en scoring, hvilket sendte Lålå’s FCH-total op på 78 kampe og 39 mål. Han er dermed den tredjemest scorende spiller i klubbens historie.

Det vides ikke hvor Lålå fortsætter karrieren.