I dag for 15 år siden: Sejr i den allerførste kamp

Svenske Patrik Norell scorede klubbens første mål i 4-1 sejren over Ballerup IF

Udklip fra Helsingør Dagblad.

Den 7. august 2005 spillede FC Helsingør – dengang Elite 3000 Fodbold – sin allerførste kamp. Vi har været en tur i arkivet og kigget på det historiske opgør.

Elite 3000 Fodbold startede sin tilværelse i landets femte bedste række, Kvalifikationsrækken, der lå mellem Danmarksserien og Sjællandsserien. Efter en hektisk sommer for den nye overbygning, der bød på en træningskamp mod selveste Wigan Athletic, netop oprykket til Premier League, var det Ballerup IF der stod klar til den første kamp.

Vejrguderne var absolut ikke med den nye klub og trods gratis adgang, havde kun 128 tilskuere fundet vej til Helsingør Stadion i det silende regnvejr. De der kom blev til gengæld belønnet med en 4-1 sejr og et historisk vingesus.

Den svenske angriber Patrik Norell scorede klubbens første mål nogensinde, da han kastede sig ind i en tværaflevering fra Stefan Ellehammer, og bragte Elite 3000 foran efter 58 minutters spil.

Cheftræner var Flemming Pedersen, i dag hos FC Nordsjælland. Han var begejstret for premieresejren:
– Det er den første premieresejr jeg har været med til, i alle de år jeg har været i Helsingør. Og det er naturligvis en forløsning at komme godt fra start. Vi scorede fire mål, men det kunne jo være blevet til mange flere, hvis man ser på alle de chancer vi misbrugte før pausen.

Holdet i den allerførste kamp var:
Elite 3000 (4-4-2): Michael Skjold Hansen (Anf) – Nicklas Eggert, Mikkel Friis Sørensen, Jacob Ryttov, Marc Kraft – Thomas Ryttov (83.: Christian Poulsen), Bjørn Holm, Henrik Pedersen, Stefan Ellehammer (70.: Christoffer Thaysen) – Jonas Rohrberg (78.: Mikkel Parby), Patrik Norell.
Cheftræner: Flemming Pedersen.

Du kan læse hele kamprapporten her.

Turneringen var halvårlig og Elite 3000 sluttede på fjerdepladsen i debutåret. Præcis nok til at undgå degradering til Sjællandsserien.

Se alle kampene i efteråret 2005 her.