Elite 3000 Helsingør – Ballerup IF 4-1

Kvalifikationsrækken, 7. august 2005 på Helsingør Stadion

Regnen silede ubønhørligt, og lynende flængede luften over svenskekysten, da vejrguderne effektfuldt bød Helsingørs nye fodboldoverbygning velkommen. Alligevel var det ikke svært at fornemme historiens vingesus, da sundbyens fodboldspillere tog det første skridt ind i fremtiden. Og med en 4-1 sejr over Ballerup fik Helsingør præcis den ønskestart, de kun havde turde drømme om.

En historisk sejr, kaldte fodboldformand Birger Peitersen det, og manager Flemming Pedersen fulgte op:
– Det er den første premieresejr jeg har været med til, i alle de år jeg har været i Helsingør. Og det er naturligvis en forløsning at komme godt fra start. Vi scorede fire mål, men det kunne jo være blevet til mange flere, hvis man ser på alle de chancer vi misbrugte før pausen.

udklip-hd_patrik-norell
Patrik Norell scorede Elite 3000’s første officielle mål, da han bragte holdet foran syv minutter efter pausen i premiereopgøret mod Ballerup IF. (Udklip fra Helsingør Dagblad).

Trods gratis adgang, var kun 128 tilskuere mødt op i regnen. Men de fik til gengæld en livlig og underholdende kamp at se. Gæsterne startede med to kæmpe chancer indenfor de første ti minutter, men så tog Helsingør kontrollen. De to frontløbere Jonas Rohrberg og Patrick Norell brændte imidlertid flittigt, på en velspillende  Dennis Nymann i Ballerup-målet.
– Jeg valgte at se positivt på det i pausen. Vi måtte ikke lade os frustrere af, at vi ikke fik scoret. Vi sad jo på kampen, og heldigvis var der ingen tendenser til at vi slap grebet, konstaterede Flemming Pedersen.

Med en stærkt spillende Jacob Ryttov i det centrale forsvar, og en rutineret midtbane-duo i Bjørn Holm og Henrik Pedersen, formåede Helsingør også at holde fast. Norell viste vejen da han kastede sig ind i en tværaflevering fra Stefan Ellehammer, og bragte Helsingør foran. Og kort efter var Ballerups skæbne beseglet, da Rohrberg fulgte op på en returbold.

Trods en reducering kom Ballerup ikke ind i kampen. Bare minutter senere var holdet reduceret til 10 mand, da Kenneth B. Høier lod frustrationerne få frit løb, og spyttede på Jonas Rohrberg, med liniedommeren som nærmeste tilskuer. Minuttet efter slog den tidligere Nivå-Kokkedal anfører Bjørn Holm  til på en lang stikning, og mod slutningen var det legestue.

– Efter 3-1 målet forfaldt vi lidt meget til at spille den afgørende bold, i stedet for at vise tålmodighed. Men det er svært at bebrejde spillerne, samtidig med at Ballerup smuldrede, forklarede Flemming Pedersen

Kampens sidste mål udpenslede forskellen på de to hold, da Thomas Ryttov klogt ventede på Nicklas Eggert og spillede indenom Ballerups forsvarskant. Eggert nåede frem, men røg omkuld i et benspænd, og så kunne Helsingør-målmand vise sit speciale – scoringer på straffespark.

– Det ser lovende ud. Vi er klart bedre end i foråret, også selvom vi ikke er sammenspillede endnu. De forstærkninger vi har fået, markerede sig allerede i dag, og har også givet mere kvalitet i træningen. Vi har simpelthen fået flere boldspillere på holdet, fastslog en smilende Helsingør-manager.