Hillerød Fodbold – FC Helsingør 1-2

DBU Pokalen, 2. runde, 1. september 2015

FC Helsingør levede op til favoritværdigheden, da de lyseblå tirsdag aften ekspederede Hillerød ud af DBU Pokalen. Men danmarksserieholdet blev en hård nød at knække og gav cheftræner Christian Lønstrup en lidt for spændende afslutning, foran imponerende 818 tilskuere.

Han havde valgt en startopstilling af en noget anden kaliber end i pokalsejren over Tårnby og lagde dermed vægt bag ønsket om, at han gerne ser FCH komme langt i årets pokalturnering. Det gav plads til de to nytilkomne Christoffer Boateng fra Lyngby og Philip Zinckernagel fra HB Køge.

Zinckernagel + Christoffer Jacobsen
FC Helsingørs debutant Philip Zinckernagel presses af Christopher Jakobsen. Foto: Hillerød Fodbold.

De første 45 minutter var det gæsterne der svang taktstokken og især Philip Zinckernagel gjorde det fornemt i forreste linie. Han viste flere gange prøver på sin eminente speed og leverede både et stolpeskud og optakten til FCHs første scoring.

Den faldt omkring den halve time, hvor Zinckernagel fandt en fremstormende Mikkel Knudstrup på venstrekanten. Backen tog et træk mod mål og udplacerede sikkert Heine Boeskov i Hillerød-målet, til sin første scoring i FC Helsingør-trøjen.

Enghardt + Magnus Nathansen
Føringen på 2-0 blev en sovepude for FC Helsingør. Her er det Magnus Nathansen der udfordrer Kasper Enghardt. Foto: Hillerød Fodbold.

En helt fortjent føring i en halvleg, hvor helsingoranerne burde have vekslet overtaget til en lidt mere solid føring.

Den kom til gengæld kort efter pausen, hvor det igen var venstrekanten der var støbeske for et FCH-mål. Denne gang med Jonas Hebo Rasmussen som kreatør og Christoffer Boateng som afslutter med et køligt placeret hovedstød. Et flot debutmål af Boateng, der blev udskiftet – og sparet – godt ti minutter senere i en dobbeltudskiftning, hvor også Zinckernagel fik lov at holde fyraften.

Tomålsføringen blev dog noget af en sovepude for FC Helsingør, mod et Hillerød-hold der fortjener stor ros for at blive ved med at tro på muligheden. Lasse Spaniel havde to kæmpe chancer kort efter, hvor den ene tog oversiden af overliggeren.

Ti minutter før tid blev der dømt straffespark til hjemmeholdet, da Aleksandar Lazarevic tilsyneladende havde hånd på bolden. Den mulighed omsatte Philip Lindgaard stensikkert og så var opgøret lige pludselig pivåbent igen.

Christopher Jakobsen og de øvrige Hillerød-spilleren kæmpede forbilledligt, her mod gæsternes debutant og målscorer Christoffer Boateng. Foto: Hillerød Fodbold.

I slutfasen kunne hjemmeholdet med rette føle sig snydt for endnu et straffespark, men dommer Jakob A. Sundberg vinkede afværgende. En situation, der irriterede Christian Lønstrup.
– Vi kunne være kommet på spanden, hvs dommeren havde dømt endnu et straffespark lige efter. Det gjorde han heldigvis ikke, måske fordi de lige havde fået et, sagde FCH-træneren.

Opgøret sluttede lidt unødvendigt med et rødt kort til Hillerøds Christopher Jakobsen, der fik sit andet gule kort. Det kunne dog ikke skjule at hjemmeholdet havde leveret en flot indsats og kunne forlade pokalturneringen med hovederne højt hævet.
– Det er i orden, at vi tabte, men jeg synes bestemt, at vi havde ære af kampen. Vi havde problemer i første halvleg, måske fordi spillerne var lidt benovede over, pludselig at skulle spille mod et mandskab fra 1. division. Men da Helsingør kom på 2-0 var det som om spillerne smed respekten væk og så kunne vi jo sagtens være med, sagde Hillerøds træner Tommy Schram til Frederiksborg Amts Avis.