GVI – FC Helsingør 0-2

Lykkens gudinde var på holdkortet

At forvalte heldet, plejer at være en god indikator for et tophold. Skærtorsdag i Nymosen i Vangede var ingen undtagelse for den regel, da FC Helsingør sikrede sig tre vigtige point i topstriden.

Oprykningskandidaterne kan dog passende sende en stor buket til lykkens gudinde, der i sjælden set grad holdt nordsjællænderne i sin favn. Eller måske burde takken sendes til dommer Thomas Dahl Strandberg, der med to afgørende kendelser fik altafgørende indflydelse på resultatet.

FODBOLD: André Riel (FC Helsingør) jubler efter scoringen til 1-0 under kampen i 2. Division Øst mellem GVI og FC Helsingør den 2. april 2015 i Nymosen. Foto: Claus Birch
André Riel jubler efter scoringen til 1-0 mod GVI, hans første i FC Helsingør-trøjen. Foto: ClausBirchDK

Første kontroversielle kendelse faldt ni minutter efter pausen, da Mads Aaquist savede hjemmeholdets højrekant Casper Petersen midt over i straffesparksfeltet. Det lignede et straffespark af de store, men FC Helsingør kunne ånde lettet op, da GVI kun fik hjørnespark ud af situationen.
– Det var nok et straffespark, lød det fra Aaquist og selv gæsternes træner Christian Lønstrup måtte erkende, at det var billigt sluppet.

Anden gang Strandberg fik Nymosen til at koge af raseri, var i opgørets overtid, hvor GVI jagtede udligningen. Cheftræner Søren Fjorting sendte sin målmand Mikkel Gram-Jensen frem på et hjørnespark og keeperen gjorde præcis det han skulle og headede udligningen i kassen. Blot for at konstatere, at målet blev annulleret for frispark. Det var meget svært at få øje på og så gned gæsterne salt i såret, da Andre Riel trak fri på højre flanke og serverede en perfekt tværbold til anfører Kasper Enghardt, der let passerede GVI-keeperen til helt misvisende 2-0.

Flot spillet af André Riel, der var Helsingørs bedste i opgøret. Kort efter pausen var han også manden bag det første mål, efter godt opspil af først Hulusi Dolar og siden Klaus Lykke. Sidstnævnte blev måske også en slags matchvinder, da han fem minutter før tid trak nødbremsen på Casper Petersen og blev sendt tidligt i bad på den gerning.
– Målet var en forløsning for mig. Jeg har haft mange chancer i træningskampene, så det er et boost for selvtilliden. Vi havde måske ikke forventet at skulle kæmpe så hårdt i dag, men det må vi vænne os til, for alle vi slå os, lød det fra en tilfreds André Riel.

Spillemæssigt var FC Helsingør dog langt under middel. Efter en rimelig første halvleg, hvor Martin Koch burde have scoret på André Riels gode opspil, faldt det hele til jorden i de sidste 45 minutter. Udover de to meget omdiskuterede dommerkendelser, havde det eminent kæmpende hjemmehold flere gode chancer. Størst var Morten Juul Hansens flade hug ved stolpen, som Mikkel Bruhn i Helsingør-målet på en eller anden måde nåede ud til.

– Nu er der ikke noget der hedder synd i fodbold, men vi bliver snydt for et kæmpe straffespark. Jeg synes vi spillede en rigtig fin kamp, hvor vi lod Helsingør holde i bolden, indtil vi kunne stjæle den og så true dem på farten, sagde GVI-træner Søren Fjorting, der i den tidligere Helsingør-spiller Frederik Frick havde den speed der kunne have afgjort opgøret.