FC Helsingør – GVI 2-0

2. Division Øst, 7. september 2014 på Helsingør Stadion

Med den femte sejr af lige så mange mulige, forsvarede FC Helsingør førstepladsen i 2. division øst, inden de kommende ugers topkampe mod Hvidovre og Fremad Amager.

Men som tilfældet har være i flere af efterårets kampe, så var sejren langt fra så komfortabel som top mod bund burde have været.

Hjemmeholdet fik godt nok en ønskestart, da giftige Martin Koch headede i mål ved bageste stolpe efter bare seks minutter, men det kneb med at holde momentet mod de hårdarbejdende GVI-spillere.

FODBOLD: Andreas Holm (FC Helsingør) tackler Christopher Olczyk (GVI) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Gentofte-Vangede IF den 7. september 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Andreas Holm og kompagni måtte arbejde hårdt for sejren. Her går midtstopperen all-in i en duel med Christopher Olczyk. Foto: ClausBirchDK.

Faktisk var det gæsterne der i lange perioder havde bedst fat i spillet og især de lange bolde op til store Kristoffer Heeris voldte Helsingør mange kvaler.

GVI’s betoncenterforward var farlig både som plankeværk og afslutter og når han ikke selv kom på skudhold, fik han lavet så meget ravage, at Casper Offenberg og kantspilleren Jabar Sharza kom på skudhold.

Sidstnævnte havde gæsternes største chance i første halvleg med et hovedstød lige over mål og efter pausen sendte Offenberg bolden på stolpen.

Hjemmeholdet havde også deres muligheder, men hverken Ricki Olsen eller Klaus Lykke fik passeret en velspillende Marc Olsen i GVI-målet.

FODBOLD: Martin Koch (FC Helsingør) jubler efter sin scoring til 1-0 under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Gentofte-Vangede IF den 7. september 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Martin Koch kunne juble allerede efter 6 minutters spil, da han headede bolden i nettet. Foto: ClausBirchDK.

– Resultatet lyver ikke, men jeg synes, at vi har stor ære af kampen. Det var ikke til at se, at det var top mod bund og havde vi scoret på en af de store chancer vi har ved stillingen 1-0, så tror jeg, at vi havde haft en rigtig god chance, for at få noget med hjem, lød det ærgerligt fra gæsternes træner Søren Fjorting.

Hans kollega i Helsingør var ikke decideret uenig.
– Det var lidt af en arbejdssejr og jeg er ikke tilfreds med, at spillet i lange periode ikke var på vores præmisser. Jeg synes faktisk, at vi så lidt trætte ud. Så måske var det ikke så underholdende, men vi har altså 15 points for 5 kampe, konstaterede Christian Lønstrup.

FODBOLD: Gustav Bang (GVI) og Thomas Ibsen (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Gentofte-Vangede IF den 7. september 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Lejespilleren fra AB, Thomas Ibsen, kom ind til sin debut efter pausen og fik tilført ny energi til midtbanen. Her i kamp med gæsternes Gustav Bang. Foto: ClausBirchDK.

Hans hold fik dog bedre fat om begivenhederne efter pausen, ikke mindst på baggrund af et par solide præstationer af de tre indskiftere.

Tilbagevendte Matthias Andersen fik tilført ekstra dybde og fremdrift i venstrebacken, mens debutanten Thomas Ibsen og Mikkel Ketelsen gav friske kræfter  på den centrale midtbane.

Derfor var det heller ikke decideret ufortjent, at FC Helsingørs Martin Koch fik øget til 2-0, da han var over bolden efter en tackling i GVI-forsvaret. Et typisk topscorermål af holbækkeren, der har taget sundbyen med storm.
– De Holbæk-drenge er lavet af noget specielt stof. De er vindertyper, der løber til de segner, roste Lønstrup sin nye trio.