Fremad Amager – FC Helsingør 1-2

NordicBet Liga, 2. April 2017 i Sundby Idrætspark

Fremad Amagers Mike Mortensen i kamp med Pierre Larsen. Den bevægelige FCH-angriber skabte ofte uro på omstillingerne. Foto: Claus Birch

På scoringer af Rasmus Minor Petersen og Frederik Bay, sikrede FC Helsingør sig søndag igen tre vigtige points, da Fremad Amager blev besejret i egen hule. Et taktisk veldisponeret første halvleg, efterfulgt af ren overlevelse og en portion held i de sidste 45 minutter var nok for FCH, der blev støttet af et rekordstort antal medrejsende fans.

Poleret blev det aldrig, underholdende måske heller ikke, men til gengæld var spændingen intakt opgøret igennem. Og dermed blev det næsten som cheftræner Christian Lønstrup havde forventet og forudsagt.

Hans gameplan så ellers ud til at holde et langt stykke af vejen. Helt præcist i 51 minutter. Da plantede hjemmeholdets Anders Kaagh en støvle på Rasmus Minor Petersens ankel og så rødt, mens FCH-anføreren blev hjulpet fra banen. Med en tomålsføring og en mand i overtal, skulle kampbilledet egentlig være i de lyseblås favør, men sådan gik det ikke.

Rasmus Minor Petersen tackles håŒrdt af Anders Kaagh, der fik direkte rødt kort af dommer Kasper Madsen. FCH-kaptajnen har muligvis forstuvet foden, men kan først undersøges endeligt mandag. Foto: Claus Birch

Fremad Amager satte sig endnu tungere på opgøret og skabte de chancer der kunne have givet et point eller tre. Efter ti minutter ville hjemmeholdet således gerne have haft straffespark, da Ricki Olsen gik hårdt til Martin Jensen. De havde måske en sag og protesterne blev ikke mindre, da kantspilleren efterfølgende fik en advarsel for film. Senere havde de blå-blusede også bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside.

Ti minutter før tid fik spændingen og intensiteten så et ekstra hak, da indskiftede Finnur Justinussen fik reduceret. Tættere på kom Fremad Amager dog ikke, i en halvleg hvor en hårdtarbejdende André Riel fik de chancer, der kunne have lukket kampen definitivt til FCHs fordel.

Dermed røg de tre point fra Sundby til sundbyen, der grundlagde triumfen på et taktisk stram første halvleg. FC Helsingør stod lavt og lod Fremad Amager spille bolden rundt. Til gengæld var der ikke mange sprækker i FCH-forsvaret, hvor anfører Rasmus Minor Petersen igen spillede en stor kamp.

I stedet var FCH lynende farlige på omstillingerne, hvor de bevægelige André Riel og Pierre Larsen skabte plads, både til sig selv og til Anders Holst og Mads Aaquist i næste bølge. Det gav et hjørnespark efter 11 minutter og så slog FCH til første gang.

I et tæt befolket straffesparksfelt dukkede Rasmus Minor Petersen op og headede bolden i nettet, i en situation hvor Fremad-keeper Mikkel Hasling havde mere end svært ved at komme ud til bolden. Det var anførerens første mål for FC Helsingør og omkring den halve time fik forsvarskollegaen Frederik Bay også åbnet sin målkonto.

FC Helsingørs mange medrejsende fans skabte en festlig kulisse i Sundby Idrætspark. Foto: Claus Birch

Optakten var igen en omstilling, hvor Ricki Olsen blev sendt afsted i højre side. Hans centring røg Mikkel Hasling ud til, men formåede kun at få styret den ud i støvlerne på Bay, der takkede og scorede i et tomt mål.

– Vores gameplan var, at vi skulle stå dybt og lade dem have bolden. Så kunne vi straffe dem på omstillinger, med vores hurtigere angribere overfor deres lidt tunge midterforsvar. Når vi fik dem til at løbe i længden, blev der så plads til Holst og Aaquist bagved, forklarede Lønstrup.

– Den plan virkede egentlig fint nok og kampen udvikler sig sådan set også fint. Men så opstår der jo en mental tilstand, hvor vi er en mand i overtal, foran 2-0 og har alt at tabe. Halvdelen af spillerne vil lige pludselig ikke ha bolden. Den er altså svær at cruise hjem, lød det lettere hovedrystende fra FC Helsingør-træneren, der fik lov at svede på sidelinien.

– Det var fan’me nogle lange tyve minutter til sidst. Vi bliver paniske og har jo ikke tre sammenhængende afleveringer, lød det fra en, trods alt, meget glad cheftræner.

Med sejren formåede FCH at holde trit med topholdene og er nu kun to point fra FC Roskilde på en play-off plads. Netop de to klubber mødes på søndag i Helsingør.