Fremad Amager – FC Helsingør 3-2

Faxe bortvist i dommerens afskedskamp

Ingen af holdene havde andet end æren at spille for og det lignede da også længe en sommerkamp med sol og hygge i Sundby Idrætspark. Dommer Peter Feigh fløjtede for sidste gang på eliteniveau og var i dagens anledning blevet udstyret med en T-shirt med påskriften “Pensionisten” under opvarmningen.

FODBOLD: Marc Wehner (Fremad A) har godt fat i Andreas Holm (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem Fremad Amager og FC Helsingør den 20. juni 2015 i Sundby Idrætspark. Foto: Claus Birch
Fremad Amagers Marc Wehner har godt fat i Andreas Holm og hjemmeholdet sejrede 3-2 i sæsonens sidste kamp. Foto: ClausBirchDK

Da kampen gik ind i sin afgørende fase, blev der dog ikke udvist megen respekt for alderdommen og den afgående dommer, der falder for DBUs aldersgrænse, viste at hverken myndighed eller hørelse fejlede noget. Ti minutter før tid blev en veritabel sviner fra hjemmeholdets indhopper Jetmir Aslani vekslet til rødt kort og fem minutter senere røg cheftræner John Faxe Jensen samme vej. “No Bullshit” stod der på brystet af den tidligere landsholdsspiller, der også talte lige ud af posen efter gæsternes reducering og måtte til afkøling på tilskuerpladserne.

De to hændelser fik i nogen grad lov at overskygge en kamp, der for begge holds vedkommende mest af alt lignede forberedelse til den kommende sæson. FC Helsingør havde en håndfuld profiler ude og cheftræner Christian Lønstrup fik lejlighed til at besigtige bredden. Det gav en startplads til svenske Faton Trstena, der kæmper for en kontraktforlængelse hos den kommende 1. divisionsklub. Der kan dog ikke være sat mange plusser ved den store angriber, der løber meget, men ikke viste meget killerinstinkt på to store chancer i første halvleg.

Så var der anderledes klasse over Fremad Amagers frontløber Nicolas Mortensen, der givetvis allerede står på Lønstrups ønskeseddel. Den 20-årige tidligere Brøndby-angriber viste hvorfor han alene i foråret har nettet 15 gange, da han to gange scorede i situationer, der vel knap kan kaldes halve chancer.

Scoringerne tvang FC Helsingør frem på banen og det blev kostbart, da den tidligere helsingoraner Danny Andersen kom på banen det sidste kvarter. I en glimrende omstilling satte han fart på venstrekanten og smed en perleaflevering ind til Rune Friis, der køligt scorede til 3-0 og signalerede game-over for gæsterne.

Men en hurtig reducering af André Riel og et Fremad-hold der lod sig frustrere for meget over dommer Feigh, sendte spænding tilbage i kampen. Riel reducerede yderligere direkte på frispark, men tættere på kom FC Helsingør ikke i årets sidste kamp.

– Det var en godkendt indsats og jeg fik svar på en masse spørgsmål, lød det kryptisk fra Christian Lønstrup, der ikke var meget for at kommenterer på de spillere, der lørdag kan have spillet deres sidste kamp i den lyseblå trøje.

Til gengæld var der masser af roser til den 18-årige debutant Essam Salamoun, der tidligere på ugen var med til at sikre FC Helsingør DM-titlen for U21-hold. Trods sin spinkle statur, viste han sig frem med fine afleveringer og god fremdrift.
– Han er et af vores største talenter og er permanent rykket op i førsteholdstruppen. En typisk 10’er som vi glæder os til at arbejde mere med, sagde Lønstrup.

Christian Lønstrups egen fremtid er derimod ikke afklaret. Cheftræneren ønsker sig en fuldtidsansættelse efter oprykningen og dét projekt arbejdes der fortsat på, forsikrede formand Finn Moseholm.
– Vi har haft en strategi om, først og fremmest af få besat stillingen som direktør, hvilket kom på plads i sidste uge med ansættelsen af Janus Kyhl. Det handler om, at dén ansættelse kan være med til at generere nogle indtægter og bane vejen for nogle af de andre ting vi gerne vil. Vi er nødt til at tage tingene i det tempo. Uanset oprykning, så bruger vi ikke penge, vi ikke har, understreger Moseholm.

2. Division Øst
Lørdag d. 20. juni 2015, kl. 15 i Sundby Idrætspark
Fremad Amager – FC Helsingør
3-2 (1-0). Tilskuere: 653
1-0 Nicolas Mortensen (25)
2-0 Nicolas Mortensen (61)
3-0 Rune Friis (75)
3-1 André Riel (76)
3-2 André Riel (83)

Fremad Amager: Kasper Vilfort – Kristian Bo Andersen, Marc Wehner, Mike Mortensen, Jasin Khayat – Rune Friis, Cem Vardar (49.: Jetmir Aslani), Mohammed Abdalas, Martin Jensen – Christian Holst (65.: Tobias Hansen), Nicolas Mortensen (70.: Danny Andersen).

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Hulusi Dolar (56.: Alexander Augustesen), Bobby Alm Nilsson, Andreas Holm, Mads Danekilde (62.: Nicklas Skou) – Mads Aaquist, Mikkel Ketelsen, Kasper Enghardt, André Riel, Faton Trstena (66.: Essam Salamoun), Martin Koch.

Advarsler: Marc Wehner (12), Mike Mortensen (53), Jetmir Aslani (79), alle Fremad Amager. Mads Aaquist (88), FC Helsingør.

Udvisning: Jetmir Aslani, Fremad Amager (79).

Bortvisning: John Faxe Jensen, Fremad Amager (84).