Frederik Bay forlænger til 2023

Fra talent i FC København til kulturbærer i FC Helsingør

Frederik Bay har igen forlænget med FC Helsingør, nu til sommeren 2023. Foto: Claus Birch.

Flere af profilerne i FCH-truppen har forlænget deres kontrakter de seneste uger og nu har også Frederik Bay sat sin signatur på en ny aftale. Dermed er venstrekantspilleren bundet til klubben frem til sommeren 2023.

Trods sine kun 24 år må Bay karakteriseres som en af kulturbærerne på Morten Eskesens mandskab og den eneste i den nuværende trup der var med, da FC Helsingør spillede Superliga-fodbold i 2017/18.

Dengang blev det til 22 kampe i landets bedste række for spilleren, der fik sin fodboldopdragelse i FC Københavns School of Excellence, inden han i januar 2017 skiftede til FC Helsingør på en lejeaftale. Den blev vekslet til en fuldtidskontrakt og oprykning til Superligaen få måneder senere og siden har Bay ikke set sig tilbage.

Med 126 kampe er han dén spiller i den nuværende trup – efter Kasper Enghardt – med næstfleste kampe i FCH-trøjen. Og selvom favoritpladsen som venstreback har været under pres fra en stærkt spillende Nicklas Mouritsen, så har det givet Bay mulighed for at spille andre pladser længere fremme på banen.

FAKTA
Frederik Bay (f. 6. august 1997)
Position: Venstre back/kant
Klubber: B.1903, FC København, FC Helsingør
Landskampe: Danmark 2 U18-kampe og 3 U19-kampe
Kampe/mål for FCH: 126/6
Kontrakt med FCH til: 30. juni 2023

– Jeg elsker at være i FC Helsingør, og det har jeg gjort lige fra første dag. Holdkammeraterne, trænerne, folkene i klubben og selvfølgelig vores fans er fantastiske, og jeg nyder at komme herop hver dag. Det er jo også derfor, at jeg har skrevet under på en ny kontrakt, siger backen til Helsingør Dagblad.

Også cheftræner Morten Eskesen er svært tilfreds med forlængelsen:
– Der er ikke mange i dansk fodbold, der har haft en seniorkarriere som Bay. Han har prøvet det hele fra Superliga til 2. division, og han har ikke haft en sæson, der lignede den forrige. Når han fortæller om gamle dage i FC Helsingør – altså før min tid – så bliver der lyttet, og det bliver tydeligt, hvor meget han har prøvet, og at vi har rykket os meget som klub. Frederik Bay er en kulturbærer i FC Helsingør, lyder det fra Morten Eskesen.

Med Bay’s forlængelse er der nu kun 3 spillere i den nuværende trup der har kontraktudløb til sommer. Anfører Nikolaj Hansen, Hjalte Petersen og Brandon Onkony mangler fortsat af få fremtiden på plads.