FCH lejer Frederik Bay i FC København

Venstreback på jagt efter spilletid

Frederik Bay fortsætter karrieren i FC Helsingør. Foto: FC København.

FC Helsingør har i dag indgået en lejeaftale for resten af sæsonen, med den 19-årige venstreback Frederik Bay fra FC København.

FCK-spilleren blev hentet op i Løvernes førsteholdstrup i august 2016 og fik sin debut i DBU Pokalen. Han har endnu sin første optræden i Superligaen til gode og med den store konkurrence i FCK-truppen, så Teknisk Direktør Johan Lange velvilligt på en henvendelse fra FC Helsingør.

– Det er en spiller som vi har haft kig på gennem noget tid, og da SønderjyskE hentede Nicholas Marfelt, så lå muligheden lige for. Jeg kontaktede derfor Johan Lange og efter en god snak blev vi enige om, at FC Helsingør kunne være en glimrende mulighed for Frederik i jagten på spilletid, fortæller FCH-direktør Janus Kyhl.

FAKTA
Frederik Bay (f. 6. august 1997)
Position: Venstre back
Klubber: B.1903, FC København, FC Helsingør
Landskampe: Danmark 2 U18-kampe og 3 U19-kampe

Frederik Bay kommer oprindeligt fra B.1903, hvorefter han fortsatte skolingen i FC København og deres School of Excellence.

I efteråret var han en vigtig spiller for FCK i UEFA Youth League, hvor han fik fuld spilletid i de seks puljekampe mod Club Brugge, Leicester City og FC Porto. Han har desuden spillet fem ungdomslandskampe, den seneste i foråret 2016.

– Vi har scoutet ham en hel del og set ham i såvel U19 som reserveholdskampe for FC København, så vi har en klar idé om hans profil. Det er en spændende spiller, med et rigtigt fint venstreben, og som gerne vil med frem, udtaler cheftræner Christian Lønstrup.

Janus Kyhl byder Frederik Bay velkommen i FC Helsingør inden tirsdagens træning. Foto: FC Helsingør.

Frem til sommerferien er Frederik Bay fortsat på kontrakt i FC København, der ser det som en god løsning at hans sidste halve år bliver i Helsingør:
– Frederik har gennemgået en god udvikling i FCK både i ungdomstiden og de seneste seks måneder i Superligatruppen. Han har dog brug for mere kontinuerlig spilletid i kamp for at tage de næste skridt i sin udvikling og konkurrencesituationen er ekstremt hård hos os. Derfor ser vi det som en god løsning for alle parter, at Frederik får mulighed for at fortsætte sin udvikling på et højt niveau hos Helsingør. Vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Teknisk Direktør i FCK, Johan Lange til klubbens hjemmeside.

Den unge spiller glæder sig til at prøve kræfter med 1. divisionsfodbold i Helsingør.
– Jeg har haft en rigtig god tid i FCK, hvor jeg har lært en masse både som ungdomsspiller og som en del af førsteholdstruppen, hvor jeg har haft masser af dygtige holdkammerater. Nu er det tid til at prøve noget andet, og jeg glæder mig til at starte i Helsingør, som er en god klub, der har gjort det rigtigt godt i de seneste sæsoner. Det ser jeg frem til at blive en del af, siger Frederik Bay.

Frederik Bay trænede allerede tirsdag aften med sine nye holdkammerater, og han forventes at være med i truppen på lørdag når FC Helsingør møder Helsingborgs IF på udebane. Derefter drager han med truppen på træningslejr i Belek i Tyrkiet.