Formand Moseholm fejret ved reception

Finn Moseholm fejrede 60 års fødselsdag

Henrik Specht taler til Finn Moseholm ved dagens reception.

FC Helsingør’s formand Finn Moseholm kunne i dag fejre sin 60 års fødselsdag ved en reception på Helsingør Stadion. I en tæt pakket sponsorlounge blev den afholdte leder behørigt lykønsket og hyldet for sit store arbejde med fodbolden i Helsingør.

Finn Moseholm trådte ind i FC Helsingørs bestyrelse – dengang Elite 3000 Helsingør – i efteråret 2008. Her var han med sin direkte facon og troværdige personlighed, en af hovedaktørerne i redningen af klubben, der var tæt på økonomisk kolaps.

Den fantastiske rejse
Trods status af Danmarksseriehold var Finn Moseholm ikke bange for at proklamere, at de lyseblå skulle tilbage som divisionsklub.
– Det kan ikke passe, at der ikke er plads til elitefodbold i Helsingør, sagde Finn Moseholm, da den nye bestyrelse for første gang meldte handlingsplanerne ud. Han garanterede dog samtidig at der ikke ville blive gået på kompromis med økonomien i klubben, og derfor var der naturligvis ingen garanti for oprykning allerede i sommeren 2009. Men handleplanen var klar i spyttet omkring målet, der hed 2. division senest i 2011.

Finn Moseholm, formand for Elite 3000 fodbold siden efteråret 2008.

Opvokset på Fyn hvor han dyrkede både gymnastik, håndbold og fodbold.

Uddannet indenfor politiet og i dag ansat i Politiforbundet.

Har som spiller og frivillig leder været medlem af Espergærde IF og Snekkersten IF. Det var truslen om at Elite 3000 i efteråret 2008 ville lukke ned for ungdomsholdene, der fik ham på banen og med i bestyrelsen.

Så lang tid kom der imidlertid ikke til at gå. I sommeren 2010 vandt Elite 3000 suverænt Danmarksserien og var klar til at spille i 2. Division.

Allerede et halvt år efter, ramte den næste målsætning avisernes spalter.
– Vi vandt Danmarksserien med rekordstort forspring i sidste sæson. Vi spillede lige op med FCK i pokalturneringen. Vi er oprykker, men blander os allerede i divisionens topstrid. Vi oplever henvendelser fra interesserede spillere fra hele landet. Og alt sammen er bygget på knofedt, en utrolig frivillig indsats og stor opbakning fra lokale erhvervsdrivende, samt en helt unik holdånd som vi betragter som et varemærke og et stærkt fundament. Målet er at få økonomi til at leve op til DBUs nye licenskrav for 1. division, fastslog Finn Moseholm.

Finn Moseholm fik overrakt en spillertrøje – naturligvis nummer 60.

Han var – og er fortsat – ikke bange for at melde klart ud, og er ikke typen der pakker budskabet mere ind end højst nødvendigt.
– Det stammer nok fra min kommunikationsuddannelse indenfor politiet, hvor jeg lærte at udtrykke mig lidt anderledes end man normalt gør på den arbejdsplads. Men det handler jo i bund og grund om at fange folks interesse. Hvis ikke vi selv tror på det vi laver og tør stille os op, hvordan skal sponsorer og andre så kunne tro på os, lød det fra Moseholm.

Oprykningen til 1. Division kom i sommeren 2015, to år efter at klubben havde indført kontraktfodbold. Og i sommeren 2017 fulgte så oprykningen til ALKA Superligaen.

Hele vejen igennem har Finn Moseholm formået at lede og engagere, lige fra de frivillige til de nødvendige politiske kræfter. Senest viste han hele repertoiret af evner, da det lykkedes FC Helsingør at få godkendt Helsingør Stadion som hjemmebane til klubbens kampe i Superligaen.

Det er værd at bemærke, at formandens tidligste ord omkring klubbens økonomiske prioriteter fortsat står til troende. De sidste 8 år har klubben haft sorte tal i regnskabet og trods den øjeblikkelige placering i Superligaen ændres dette ikke. Således har klubben allerede ved oprykningen meldt ud, at der uanset de sportslige resultater ikke vil blive spillet hasard med klubbens økonomi.

Undervejs har Finn Moseholm også været en af de bærende kræfter i at samle alle kommunens klubber under FC Helsingør-paraplyen. En mission der blev fuldbyrdet denne sommer, da Kvistgård IF som den niende klub tilsluttede sig FCH.

Holdet fra Espergærde Revyen – med tidligere borgmester Per Tærsbøl i forgrunden – gav en prøve på FC Helsingør-nummeret i årets revy.

Taler og underholdning
Ved dagens reception talte bestyrelseskollega Henrik Specht med anerkendelse om Finn Moseholms store betydning for fodbolden i Helsingør og overrakte en spilletrøje til fødselaren. Naturligvis med MOSEHOLM og nummer 60 på ryggen.

Også tidligere borgmester Per Tærsbøl talte med vanlig lune og overlod derefter scenen til et hold fra Espergærde Revyen. De har naturligvis FC Helsingørs oprykning til Superligaen med i programmet og gav en underholdende smagsprøve på hvad man har i vente.