FCH henter Christian “TK” Køhler i FC Nordsjælland

Superligaerfaring til den centrale midtbane

Christian Køhler bar anførerbindet for FC Nordsjælland i træningskampen mod FC Helsingør tidligere på sommeren. Nu er han FCH-spiller de næste to år. Foto: Claus Birch

Rygterne har svirret i nogle dage, men fredag formiddag blev det officielt, at FC Nordsjællands centrale midtbanespiller Christian Thobo Køhler har sat sit navn på en to-årig kontrakt med FC Helsingør.

FAKTA
Christian Thobo Køhler (f. 10.04.1996)
Position: Central midtbane
Klubber: Hørsholm UI, FC Nordsjælland, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe: Danmark U16 (2 kp) i 2011
Kontrakt til: 30.06.2019

Dermed ser det ud til, at Christian Lønstrup har fået den klassiske 6’er der forsvandt, da Vito Hammershøy-Mistrati i juni tog til Hobro.
– “TK” er en rigtig arbejdshest og en spiller, der forhåbentlig kan udfylde det tomrum, der opstod da Vito forlod os. Han er godt skolet, har superligaerfaring og var en overgang fast mand i Nordsjælland, indtil han rendte ind i nogle skader, siger FCHs cheftræner om sin nyeste tilgang.

Christian Køhler har spillet i FC Nordsjælland siden han som 12-årig skiftede fra Hørsholm. Han erkender, at det har været en stor beslutning.
– Der har været mange følelser i den beslutning, men jeg føler, at jeg er klar til nye udfordringer. Jeg håber, at jeg i Helsingør kan få en mere central rolle og blive en af de bærende kræfter, siger Køhler, der bar anførerbindet for FC Nordsjælland i træningskampen mod FCH for bare tre uger siden.

Christian Køhler med sin rådgiver Simon Friis ved kontraktunderskrivelsen i FC Helsingør. Foto: Claus Birch

– FC Helsingør spiller en god gang bold og har mange spillere, der tør have bolden. Det passer rigtig godt til mig og jeg vil gerne vise, at jeg trods min unge alder har rutine og superligaerfaring, tilføjer den 21-årige midtbanespiller.

Christian Køhler står ialt noteret for 26 superligakampe, heraf de 19 i den netop overstående sæson, hvor han elleve gange var i Kasper Hjulmands startellever. Med en kontrakt der løb til sommeren 2018, er han blevet frikøbt for et ikke offentliggjort beløb.