FCH flytter Horsens-kamp til Farum

Frosthård bane koster flytning til kvart mio.

Vintervejret – og frosten i banen – betyder at FC Helsingør har lejet Right to Dream Park i Farum til mødet med AC Horsens i Alka Superligaen. Foto: Claus Birch

Der bliver ikke spillet Superligafodbold på søndag i Helsingør. Tidligere i dag meddelte FC Helsingør, at man har set sig nødsaget til at flytte årets første hjemmekamp til Farum og Right to Dream Park. Det sker fordi frosten ikke har sluppet sit tag i Helsingør Stadion og usikkerheden for kampens gennemførelse på egen bane var for stor.

– Vi er naturligvis meget, meget kede af, at kampen ikke kan afvikles i Helsingør. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ville strække os meget langt for ikke at skuffe vores hjemmepublikum, især når det drejer sig om vores forårspremiere på hjemmebane. Vi er desværre, til trods for hvor meget vi har flyttet os det sidste års tid, stadig udfordret på de fysiske rammer. De løsningsforslag vi har arbejdet på, har ikke kunnet blive godkendt fra Divisionsforeningen, så vi lejer os ind på Right to Dream Park i stedet, siger direktør Janus Kyhl.

Historisk flytning
Det er første gang FC Helsingør må afvikle en officiel hjemmekamp udenfor Helsingør Kommune og kun to gange tidligere har man måtte flytte en kamp væk fra Helsingør Stadion.

14. juni 2008 Elite 3000 Helsingør – Avedøre IF 0-0, Danmarksserien, Spillet på bane 6 ved Helsingør Hallen.

23. maj 2012 Elite 3000 Helsingør – Skjold Birkerød 2-1, 2. Division Øst. Spillet på Pedella Park i Hornbæk.

Nej til Gentofte og CASA Arena
Inden beslutningen om at flytte til Farum, har FCH angiveligt arbejdet på en løsning om at spille på det nyrenoverede Gentofte Stadion. Dette anlæg lever imidlertid ikke op til Divisionsforeningens krav til tilskuerpladser. Heller ikke et forslag om at flytte opgøret til Horsens faldt i god jord, idet man mente det ville give østjyderne en for stor sportslig fordel.

Klubben har ikke ønsket at oplyse omkostningerne ved at leje Right to Dream Park, men ifølge Helsingør Dagblad skulle det dreje sig om et beløb i størrelsesordenen 250.000 kroner. Et betragteligt beløb for FC Helsingør, der opfordrer alle til at tage turen til Farum.

– Jeg vil gerne opfordre til, at så mange af vores fans som muligt tager turen sydpå til Farum. Ikke kun for at støtte op om holdet, selvom det selvfølgelig er det vigtigste. Men også fordi lejen af Right to Dream Park medfører en ret betydelig ekstraudgift for klubben. Bare det, at folk møder op og køber en billet vil gøre en meget stor forskel for os, så jeg vil gerne sige til vores fans: Vi har brug for jer! Kom og støt op om holdet og om klubben. Jo flere, jo bedre, så vi kan stå sammen om at revanchere weekendens nederlag, og vise at Helsingør står bag sit fodboldhold, siger Janus Kyhl.

Nye sponsormuligheder
Klubben tilbyder i samme ombæring sine sponsorer flere ekstraordinære muligheder for at støtte holdet. Det gælder f.eks. leje af Skyboxe i Farum, spisning i FCN’s Sepp-lounge, billetpakker, trøjesponsorater samt LED-reklame muligheder.

Alle allerede købte billetter samt sæsonkort giver adgang til kampen, hvor der åbnes tre tribuner i Right to Dream Park.  AC Horsens fans vil blive placeret i egen sektion bag målet (B tribunen), FC Helsingørs fans vil blive placeret bag målet på D tribunen og øvrige tilskuere får adgang til A tribunen.

Kampen mod AC Horsens spilles søndag kl. 12.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem