FC Helsingør – AC Horsens 1-1

Bet 25 Liga, 27. september 2015 på Helsingør Stadion

Med 1-1 mod AC Horsens leverede FC Helsingør en ny overbevisende præstation i Bet25 Ligaen. Tilmed kunne cheftræner Christian Lønstrup og spillerne tillade sig at hænge med hovederne efter opgøret, hvor de superliga-jagtende gæster først fik udlignet fire minutter før ordinær spilletids ophør.

FCH fik en drømmestart på kampen, da André Riel tog chancen udefra efter bare fem minutters spil. Afslutningen strøg i mål tæt op ad stolpen og satte samtidig en stopper for Horsens-keeper Nicklas Dannevangs utrolige serie, hvor han nåede at holde buret rent i 477 minutter i Bet25 Ligaen.

En klubrekord der indtil i dag havde bidraget til fem sejre i træk for Bo Henriksens mandskab, der dog denne søndag så ud til at savne deres karantæneramte anfører Mathias Nielsen på midtbanen.

Efter ti minutter kunne det såmænd være blevet 2-0 til de lyseblå, men denne gang fik Dannevang handskerne på Riels afslutning.

FODBOLD: Mads Laudrup (FC Helsingør) under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Helsingør og Skive IK den 23. august 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Laudrup blev kåret til FC Helsingørs bedste, da holdet søndag spillede 1-1 mod AC Horsens. Arkivfoto: ClausBirchDK.

I modsatte ende havde Kjartan Finnbogason kort efter to gode muligheder. Først sendte han bolden på stolpen efter godt forarbejde af Jeppe Mehl og minuttet efter kom han akkurat for sent efter et gennembrud af Joseph Mensah.

Samme Mensah havde dog rigeligt at se til i defensiven, hvor også Frederik Møller i gæsternes venstre side havde hænderne fulde over FCHs Mads Aaquist og Ricki Olsen.

Efter pausen var scoringsmulighederne knap så mange, men FCH havde muligheden for at øge, da bolden nærmest trillede på tværs af målstregen. Også et hovedstød fra Philip Zinckernagel på undersiden af overliggeren var tæt på at afgøre kampen endegyldigt til FC Helsingørs fordel.

FCH forsvarede sig igen dygtigt og det lignede en fortjent hjemmesejr indtil de sidste minutter. Da sendte Thomas Kortegaard en lang bold ind i feltet og direkte i mål. En højest besynderlig scoring der fikserede alle, inklusive FCH-keeper Mikkel Bruhn.

– Jeg har en liste med latterlige-langt-ude-mål, som vi indkasserer. Nu kan jeg skrive endnu et på den liste, sukkede Christian Lønstrup efter kampen.

– Vi spiller jo godt igen, og jeg synes, at vi fortjener sejren. Vi kommer foran og styrer kampen, selv om Horsens måske har bolden mest. De kommer ikke til noget som helst, og så giver vi et mål væk. Jeg må indrømme, at der er nogle stykker, som ikke ser helt gode ud i situationen, men jeg skal se den igen, før jeg sætter navn på skurken, lød det fra FCH-træneren.

Hans kollega Bo Henriksen måtte erkende, at heldet var med de gulblusede denne søndag i nordsjælland.
– Jeg synes Helsingør forsvarer sig fortrinligt, og vi bliver mere og mere stressede af det. Selvfølgelig har vi bolden meget, men når de forsvarer sig så godt, og er så rolige på bolden, så er det svært. Jeg synes det er en meget lige kamp, måske ikke den mest velspillede, men sådan er det nu engang, fastslog han på klubbens hjemmeside.

– Det var lidt uheldigt for dem, men når man bringer bolden op, så sker der noget. Målmanden har mange ting han skal tage hensyn til, og så glider han også, og det skal vi glæde os over, for på det her tidspunkt er vi ikke rigtigt i nærheden af at score, så det er lidt heldigt for os vi henter et point, erkendte Bo Henriksen.

programfchachBet25 Liga, 10. runde
Søndag d. 27. september 2015, kl. 15:00 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – AC Horsens
1-1 (1-0). Tilskuere: 1.170
1-0 André Riel (5)
1-1 Thomas Kortegaard (86)

FC Helsingør (4-4-1-1): Mikkel Bruhn – Mads Aaquist (75.: Mads Danekilde), Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen (76.: Jonas Hebo Rasmussen), Mikkel Knudstrup – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Mads Laudrup, Kasper Enghardt (Anf) – Philip Zinckernagel – André Riel.
Ikke benyttet: Frederik Mehder (M), Hulusi Dolar, Nicklas Skou, Mikkel Ketelsen, Christoffer Boateng.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang – Thomas Kortegaard, Jacob Berthelsen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller – Jeppe Mehl, Mikkel Jespersen (66.: Conor O´Brien), Martin Lund (85.: Niels Lodberg), Joseph Mensah – Kjartan Henry Finnbogason (Anf) (85.: Malthe Boesen), André Bjerregaard.
Ikke benyttet: Marcus Jacobsen (M), Morten Bech, Anders Østli, Famara Jarju.
Cheftræner: Bo Henriksen.

Advarsler: Rasmus Minor Petersen (25), Mads Aaquist (67), Philip Zinckernagel (88), alle FC Helsingør. Mikkel Jespersen (51), André Bjerregaard (53), Niels Lodberg (91), alle AC Horsens.

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen.