FC Helsingør – Skjold Birkerød 4-1

2. Division Øst, 14. oktober 2012 på Helsingør Stadion

– Jeg synes, at Birkerød skal have ros for, at de prøver at spille bolden fremad. Men de burde aldrig være kommet ind i den her kamp og vi skulle have straffet dem big-time meget tidligere. Men de får den røvfuld de fortjener, selvom vi burde have scoret 7-8 gange.

FC Helsingør-træner Benny Gall pakkede ikke sin kampanalyse ind i gavepapir, da han efter halvanden time i silende regn skulle gøre status over mødet med lokalrivalerne.

Det havde han sådan set heller ikke behøvet. De fleste der så søndagens kamp vil nok anerkende de lyseblå’s sejr, omend de sene scoringer ikke kunne undgå, at give det hele en duft af “hvad hvis nu?”.

For med stillingen 1-1 bare et kvarter før tid, var der næppe nogle der havde set gæsterne blive sendt hjem med fire kolde klask og det der lignede en ydmygelse.

Faktisk havde Birkerød vel deres bedste periode umiddelbart efter den chokerende udligning og gæsternes træner Rasmus Monnerup kunne med en smule ret føle, at det endte med en lidt for stor sejr.

– Set over hele kampen er det fortjent nok, at de vinder. Men jeg synes sejren er for stor og vi kan godt tillade os, at være skuffede. Vi er godt med på det tidspunkt, planen holder, men målet til 2-1 dræber os, lød det fra Monnerup.

Når det er sagt, så var det en meget ensidig forestilling, med FC Helsingør som de toneangivende. Birkerøds Mark Parrish var ved at overliste Daniel Ruberg efter ni minutters spil og FCH-keeperen så ikke helt sikker ud, da bolden blev pareret op på overliggeren. Men det var så også det farligste man så fra de hvepsestribede i de første 45 minutter.
Angrebene væltede frem mod Birkerød-målet, hvor gæsterne i stor stil kunne takke den rutinerede keeper Jess Hansen for, at der overhovedet var grund til at komme tilbage i regnen og spillede anden halvleg.

Jonathan Nielsen var tæt på at kure bolden i mål efter ti minutter, Nick Andersen headede et hjørnespark lige forbi roden af fjerneste stolpe, Morten Juul Hansen brændte en kæmpe chance efter godt opspil af Anders Holst og Frederik Frick og endelig havde Frick selv et glimrende hovedstød.

Kun ét mål blev det til, skabt efter en glimrende tackling af Anders Holst, der derefter serverede en perle af et indlæg til Jonathan Nielsen. Han nåede højere end både Jess Hansen og Mads C. Pedersen og headede utageligt bolden i græsset og forbi Birkerød-målmanden.

Billedet fortsatte efter pausen, kun forstyrret af enkelte aktioner af gæsternes Frederik Trier, der på højrekanten forsøgte at udfordre.

Så var der mere liv nede hos Jess Hansen, der ti minutter inde i halvlegen måtte vifte endnu et nærgående forsøg fra Frederik Frick til hjørnespark.

Frick spillede hele kampen i den landsholdsoptagne Daniel Udsens fravær. Det gjorde den unge helsingoraner særdeles godt og viste ofte prøver på sin hurtighed, efterhånden også garneret med en god gang fysik.

FC Helsingør har imidlertid flere gange smidt point på manglende effektivitet og personlige fejl i bagrummet.

Præcis det billede begyndte at tegne sig igen, da Birkerød fik udlignet nærmest ud af ingenting. Et fladt indspil fra deres venstre side endte hos Frederik Trier, der slet ikke havde Samuel Agbas opmærksomhed og kun behøvede at sætte indersiden på til scoring.

Målet rystede naturligt nok de lyseblå en smule, men herefter begyndte chancerne igen at indfinde sig.

Gæsterne havde investeret mange kræfter på den tunge bane og det begyndte at koste i slutfasen.

Agba gjorde skaden god igen med en fin bold til Jonathan Nielsen, der viste klasse ved at tage bolden med, runde Jess Hansen og sende bolden i nettet til 2-1. En særdeles afgørende scoring der tog gnisten fra et ellers godt kæmpende Birkerød-hold.

Seks minutter før tid pegede dommer Thomas Dahl Strandberg så på straffesparkspletten efter et hjørnespark, hvor Kofi Dakinah holdt lidt for godt fast i Nick Andersen. Anfører Kasper Kristensen scorede sikkert til 3-1 og et minut inde i overtiden kunne Frederik Frick så spurte fra selvsamme Dakinah og cementere hjemmeholdets sejr.

– Birkerød kommer til at løbe meget og de var ved at være brugt op. Vi havde hele tiden godt flow i spillet og det bliver afgørende til sidst.

– Som fodboldkamp betragtet mener jeg, at vi spillede meget bedre sidste søndag mod Næstved. Men i dag havde vi fået styr på de børnefejl vi har lavet og jeg var ikke bekymret undervejs, for jeg følte at vi hele tiden havde styr på kampen, sagde Benny Gall.

Han kunne også glæde sig over, at knæskadede Kasper Enghardt endelig kom tilbage i aktion, da han tyve minutter før tid kom ind i det centrale forsvar. Stortalentet har være ude siden den grimme skade der ramte ham i opgøret mod Fremad Amager den 12. august.

Med sejren kom FC Helsingør tilbage på tredjepladsen og kan se frem til to vaskeægte topopgør i de kommende runder, hvor det gælder FC Roskilde og Hvidovre.