FC Helsingør – Skjold Birkerød 3-0

2. Division Øst, 14. juni 2014 på Helsingør Stadion

Klubbens status som divisionshold stod på spil, da Skjold Birkerød lørdag mødte op på Helsingør Stadion, til sæsonens sidste opgør på det fine græstæppe.

En sejr var det ultimative krav til Rasmus Monnerups tropper, men det virkede ikke som om, at gæsterne inderst inde troede på muligheden for at få tre point. Uden den ordinære keeper Jesper Christensen og anfører Jess Hougaard, så det da også ualmindelig vanskeligt ud for de gul og sort stribede, der i virkeligheden aldrig rigtig voldte FC Helsingør kvaler.

Selvom FCH-spillerne kun havde æren og en 3. plads at spille for, så var det alt rigeligt denne lørdag, hvor Peter Benjaminsen, Daniel Udsen og Jannik Zimling alle kiggede på fra tribunen.

Det betød at Anders Holst startede helt fremme i et to-mands angreb med Frederik Frick og den udfordrende FCH-kant skulle vise sig – igen – at blive en af kampens store oplevelser.

Selvom FC Helsingørs spillere lagde et højt pres fra start, så var det dog gæsterne der spillede sig frem til kampens første store chance. Efter et kvarters spil forlængede Frederik Trier et indlæg videre til Oliver Pedersen, men Birkerød-spilleren formåede i helt fri position at sende bolden over mål. Måske et meget godt billede på gæsternes forsømte forår, der nu betyder at der skal spilles danmarksseriefodbold på Birkerød Stadion efter sommerferien.

For gæsterne fik faktisk ikke flere chancer i kampen, hvor Anders Holst i stedet fik æren af at blive første målscorer. Efter et energisk løb kom FCH-spilleren fri og kunne prikke bolden i nettet efter godt forarbejde af den tidligere Birkerød-spiller Mads-Christopher Pedersen.

Inden pausen burde Frederik Frick have øget til 2-0, men den hurtige angriber misbrugte efter et skidt boldtab af gæsternes Bjørn Zabell.

Spænding blev der nu ikke noget af i kampen, hvor Birkerød var mindst ligeså modløse i anden halvleg. Christian Lønstrup sendte U19-holdets Tobias Nilsson ind til debut efter et kvarters spil, i en dobbelt indskiftning, der også betød et gensyn med Ali Dirawi.

Svenskeren skulle kun bruge et par minutter til at gøre sig bemærket, da han fulgte op på en ripost fra Birkerøds reservemålmand og scorede til 2-0 efter et hjørnespark.

Få minutter efter skulle der igen skiftes cifre på måltavlen, da Anders Holst gjorde det til 3-0 efter et mønster angreb, godt hjulpet af åbent hus i gæsternes forsvar.

Skal man være rigtig ond, så var FC Helsingør tættere på 6-0 end gæsterne på en reducering, men anderledes kunne det vel ikke være, med Birkerøds skæbne endeligt beseglet.

Der resterer nu kun en enkelt kamp i denne sæson, når FCH lørdag gæster Roskilde Idrætspark og skal forsøge at notere sig for en “triple” mod det suveræne oprykkerhold. I efteråret vandt  FC Helsingør såvel turneringskampen på Helsingør Stadion som pokalopgøret i Roskilde. Begge iøvrigt efter bemærkelsesværdige præstationer af Anders Holst.