FC Helsingør – HIK 2-1

Overlevede rødt kort til Ricki Olsen

– Puha, der røg nogle vanddunke i dag. Det var ikke en sjov dag at være træner og helt utilgiveligt, at vi lukker dem ind i kampen. Men bortset fra, at Ricki lige fik solstik, så var det da en skidegod kamp, mente FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup, da han havde fået pulsen ned og tre point mere i tabellen.

FODBOLD: Mads Danekilde (FC Helsingør) sparker væk foran Nicklas Marloth (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og HIK den 24. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Danekilde sparker væk foran HIKs Nicklas Marloth. Foto: ClausBirchDK.

– Jeg har tit sagt, at jeg vil have intelligente spillere. Det var ikke alle, der levede op til dét i dag, tilføjede han sarkastisk, med slet skjult hentydning til midtbanespilleren Ricki Olsen, der for anden gang i sæsonen blev præsenteret for det røde kort.

Det kunne være blevet dyrt for helsingoranerne. Ikke mindst fordi gæsterne benyttede den almindelige forvirring efter udvisningen, til at udligne mod et meget passivt Helsingør-forsvar, hvor reservekeeper Frederik Mehder ikke så for heldig ud.

Han havde fået pladsen i stedet for en skadesramt Mikkel Bruhn og også på venstreback var den normalt så sikre defensiv ændret, da en skinnebensbetændelse tvang Hulusi Dolar til at stå over. Mod et af divisionens mest formstærke hold, kunne det være blevet kostbart og gæsterne havde da også bolden langt mere, end normalt for de besøgende i sundbyen.

– Vi er lykkedes rigtig godt med en 3-5-2 opstilling, der giver os meget spil. Vi turde udfordre dem og jeg føler, at det egentlig var en meget lige kamp. Men når vi engang imellem klokker i det, så ser vi ret dumme ud, erkendte HIKs unge midtbanespiller Thomas Ibsen.

Dét var præcis hvad gæsterne gjorde, da første halvleg bevægede sig ind i sidste minut. Et højt genpres fra André Riel medførte et katastrofalt boldtab, der med Martin Koch som mellemmand havnede i nettet bag en uheldige keeper Esben Madsen. Jublen blandt Helsingørs spillere blev dog sekunder senere afbrudt af raseri, da dommer Thomas Dahl Strandberg valgte at følge sin offside flagrende linievogter. Protesterne fik de to til at stikke hovederne sammen og så blev målet pludselig godkendt alligevel.
– Det har jeg sgu ikke set før, lød det bramfrit fra Thomas Ibsen, om den kontroversielle situation.

Med målet i ryggen, var det et mere kontrollerende Helsingørhold, der kom ud efter pausen. André Riel formåede i helt blank position at ramme Esben Madsen istedet for netmaskerne, mens den hårdtarbejdende Klaus Lykke skød over i en lignende situation.

Istedet for 2-0 blev det så pludselig op ad bakke, da en overtændt Ricki Olsen fik raget to gule kort til sig indenfor ti minutter og Nicklas Marloth minuttet senere hamrede bolden op i nettaget til 1-1.
– Skal jeg sige noget positivt, så må det være, at vi igen stod sammen i modgang. Vi håndterede det flot at spille med 10 mand og fik lavet nogle udskiftninger, der gav ro bagude og samtidig kunne genere dem med nogle løb omkring deres forsvarsspillere, forklarede Christian Lønstrup.

Han fik endda også en sejr at glæde sig over, da et langt indkast fra Mads Aaquist havnede hos Anders Holst, der køligt placerede bolden i mål, tæt op ad den ene stolpe. En flot scoring, der betyder at sundbyen allerede næste weekend har chancen or at sikre oprykningen endegyldigt.

2. Division Øst
Søndag d. 24. maj 2015, kl. 13 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – HIK
2-1 (1-0). Tilskuere: 891
1-0 Martin Koch (45)
1-1 Nicklas Marloth (65)
2-1 Anders Holst (80).

FC Helsingør: Frederik Mehder – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Andreas Holm, Alexander Augustesen (66.: Mads Danekilde) – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Dia Raofat, Anders Holst – André Riel (82.: Mikkel Ketelsen), Martin Koch (65.: Nicklas Skou).
HIK: Esben Madsen – Martin Fisch, Nicklas Elver Granzow (66.: Oliver Hansen), Stelian Trasborg – Sebastian Jensen, Thomas Ibsen, Michael Schmidt-Nielsen (79.: Anton Peterlin), Alexander Green, Patrick Timo Jørgensen – Laust Obling (71.: Andreas Smed), Nicklas Marloth.
Advarsler: Ricki Olsen (54, 63), FC Helsingør. Laust Obling (61), HIK.
Udvisning:
Ricki Olsen, FC Helsingør (64).