HIK – FC Helsingør 1-2

2. Division Øst, 25. oktober 2014 i Gentofte Sportspark

FC Helsingør demonstrerede både klogskab i spillet og bredde i truppen, da de lyseblå sikrede sig en vigtig sejr i topopgøret mod HIK. Karantæner og en skade betød at midtbanetrioen Klaus Lykke, Mads Laudrup og Ricki Olsen måtte kigge på, men det formåede cheftræner Christian Lønstrups reserver at udfylde på bedste vis.

Ikke mindst den 20-årige Thomas Ibsen, som FC Helsingør har lejet i AB, imponerende i sin første start for de lyseblå, da han sammen med anfører Kasper Enghardt lukkede hullet på den defensive midtbane.
– Da jeg lige fik smidt de første nerver, synes jeg det gik rigtig godt. Det er længe siden jeg har spillet en så vigtig kamp fra start, men med gode medspillere omkring mig, gør det jo også tingene nemmere, sagde midtbanespilleren, der indtil videre kun er i sundbyen til nytår.

FODBOLD: Thomas Ibsen (FC Helsingør) header væk foran Anton Peterlin (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem HIK og FC Helsingør den 25. oktober 2014 i Gentofte Sportspark. Foto: Claus Birch
Thomas Ibsen startede inde for første gang og spillede en stor kamp på den defensive midtbane. Foto: ClausBirchDK.

– Lige nu forholder jeg mig ikke til, hvad der skal ske efter jul. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er vildt glad for at være i Helsingør, men efter sidste kamp må vi se, hvad de forskellige parter er interesseret i, lød det politisk korrekt fra AB’eren, der har kontrakt med akademikerne frem til sommer.

Han var endda tæt på at bringe gæsterne foran efter et kvarters spil, da han fyrede af mellem venner og fjender. Men bolden tog ydersiden af stolpen og meget tættere kom Helsingør ikke på et føringsmål.

Så var der lidt mere bid i hjemmeholdet, hvor Mikkel Bruhn havde flere god indgreb. Det var dog ved at gå galt allerede i det 13. minut, hvor Bruhn og Jannik Zimling ikke fik kommunikeret tydeligt omkring en clearing. Det betød af keeperens finger gik af led og reserven Frederik Mehder sendt til opvarmning. FCHs zoneterapeut Lars Mosevang Christensen klarede dog sagen, da han trak målmandens finger på plads og efter en kort pause, var han klar til at spille videre.

FODBOLD: Daniel Udsen (FC Helsingør) presses af Casper Nordstrøm (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem HIK og FC Helsingør den 25. oktober 2014 i Gentofte Sportspark. Foto: Claus Birch
Daniel Udsen var med fra start for første gang og scorede et brag af et frisparksmål, inden han lod sig udskifte kort efter. Foto: ClausBirchDK.

Hjemmeholdet satte det meste af dagsordenen på kunstgræsbanen, hvor gæsterne havde en del at gøre, med at holde styr på den hurtige angriber Frederik Trier.

Det blev der imidlertid vendt godt og grundigt rundt på efter pausen, hvor en anden af gæsternes reserver slog til. Efter en langvarig skade er Daniel Udsen tilbage og han fejrede sin første start siden foråret, med et brag af et frisparksmål kort ind i anden halvleg.
– I første halvleg havde vi lidt problemer, med at spille os ud af deres pres, men spillerne fik da ros for at vi kom til pausen med 0-0. Da Udsen scorer på frisparket ændrer det forløbet, fordi vi hurtigt får sat Frederik Frick ind og han giver en masse tyngde i omstillingsspillet, sagde Christian Lønstrup.

Helsingørs mål stressede HIK, der ikke genfandt rytmen. De forfaldt alt for ensidigt til at spille på Frederik Trier, der også var tæt på kort efter, men måtte se Mikkel Bruhn klarer et lumsk langskud ude ved stolpen.

FODBOLD: Jacob Hilstrøm (HIK) tackles af Anders Holst (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem HIK og FC Helsingør den 25. oktober 2014 i Gentofte Sportspark. Foto: Claus Birch
En veloplagt Anders Holst var svær at stoppe for HIK-forsvaret og deltog også selv i det oprydende arbejde. Foto: ClausBirchDK.

I stedet slog helsingoranerne igen til på en dødbold, hvor et uopmærksomt HIK-forsvar gjorde det muligt for Martin Junior Christensen, at finde en helt fri og meget veloplagt Anders Holst. Den scoring sendte hjemmeholdet endnu længere frem og i slutfasen havde gæsterne store chancer for yderligere scoringer.

I det 26. minut burde det således være blevet 3-0, men Anders Holsts afslutning tog stolpen. I sidste minut havde Frederik Frick en ligeså stor mulighed, men også dén blev misbrugt.

I stedet fik HIK reduceret da Mikkel Bruhn ikke fik fat i et hjørnespark. Bolden landede foran indskiftede Peter Haurum, der ikke betænkte sig, men hamrede bolden i nettet og sørgede for et par lange slutminutter for FCH-forsvaret.

– Vi skal være foran 4-0, men i stedet laller vi rundt, de får reduceret og så kan alt ske. Havde vi spillet fem minutter mere, så havde vi haft problemer, erkendte Lønstrup, inden han glædede sig over sejren, der sendte hans hold yderligere fri i toppen af rækken.