FC Helsingør – HB Køge 1-1

NordicBet Liga, 26. november 2021 på Helsingør Stadion

Lasse Petry vinder en duel mod Tonni Adamsen og i sidste ende snød HB Køge også FCH for sejren. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør dominerede fra start til slut, men formåede ikke at udnytte et hav af chancer mod HB Køges storspillende keeper Oskar Snorre. I stedet kunne gæsterne snige et vigtigt point med hjem til bundstriden, da Oskar Buch’s afslutning blev rettet af og snød Kevin Stuhr Ellegaard fem minutter før tid.

– Vi skal møde 1. divisions bedste hold, sagde HB Køges First Team Coach Lars Jacobsen før opgøret mod FC Helsingør.

Han fik ret så langt, at FC Helsingør spillemæssigt var gæsterne overlegne gennem hele kampen. Men når det kom til afslutninger var gæsterne bedst, med et udbytte på noget nær 100 %, da indskiftede Oskar Buch tog chancen udefra i slutminutterne. Hans afslutning fra kanten af feltet ramte Kasper Enghardt i ryggen og så var Kevin Stuhr Ellegaard prisgivet.

Forinden var det lykkedes FCH at bringe sig foran, da Mikkel Knudsen var fulgt med op og kunne sende Callum McCowatts tværpasning i nettet. Noget af en forløsende scoring, efter en total belejring af gæsternes mål. Statistikken for skudforsøg hed ufattelige 30-4 i FC Helsingørs favør og Morten Eskesen var da heller ikke specielt tilfreds.

– Det er tungt, at vi taber to point i sådan en kamp. Vi må rose deres keeper Oskar Snorre, der står fantastisk, men det er også mangel på kvalitet hos vores forreste, at vi ikke får scoret flere mål. Men de har skaffet os rigtig mange point i mange andre kampe, og i dag blev de så læst af en god målmand. Næste gang scorer de igen, sagde han til Helsingør Dagblad.

Trods det ene point, var Daniel Agger heller ikke videre tilfreds.
– Det er jeg ikke på grund af vores egen indsats. Det handler alene om at møde op og være klar fra start og det var vi ikke. Jeg er ligeglad med 0m vi taber 5-0, hvis arbejdsindsatsen er i orden og det var den ikke, sagde han til sn.dk.

Matchfacts
Fredag den 26. november 2021 kl 19 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – HB Køge
1-1 (0-0). Tilskuere: 710
1-0 Mikkel Knudsen (74)
1-1 Oscar Buch (85)

Advarsler (5): Elijah Just (40), Philip Rejnhold (68), Frederik Juul Christensen (89), FC Helsingør. Frank Assinki (15), Marko Stamenic (32), HB Køge.

FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard – Mikkel Knudsen, Philip Rejnhold (70.: Nikolaj Hansen), Kasper Enghardt, Nicklas Mouritsen – Elijah Just (70.: Oliver Kjærgaard), Daniel Norouzi (Anf), Frederik Juul Christensen, Liam Jordan (70.: Callum McCowatt) – Sebastian Czajkowski (54.: Oliver Drost), Tonni Adamsen.
Ikke benyttet: Hjalte Petersen (M), Frederik Bay, Nicolai Geertsen.
Cheftræner: Morten Eskesen

HB Køge (4-3-3): Oskar Snorre – Pierre Larsen, Nemanja Cavnic, Frank Assinki (71.: Eddi Gomes), Daniel Thøgersen – Lasse Petry (84.: Casper Jørgensen), Mike Jensen (Anf), Marko Stamenic – Marius Elvius, Nsungusi Effiong (46.: Oscar Buch), Joachim Rothmann (71.: Emilio Simonsen).
Ikke benyttet: Frederik Mehder (M), Nicholas Marfelt.
Cheftræner: Daniel Agger

Dommer: Mostafa Seyfi