FC Helsingør – FC Roskilde 2-2

FCH kom tilbage efter skidt start

FC Helsingør holdt snigpremiere på livet som 1. divisionshold, da Christian Lønstrups tropper lørdag middag tog imod FC Roskilde på et solbeskinnet Helsingør Stadion.

Efter et skidt start for hjemmeholdet, hvor gæsterne bragte sig foran med to mål indenfor de første seks minutter, kom der mere skik på tingene og FCH nåede at sikre sig 2-2 på mål af Anders Holst og Dia Raofat, i slutningen af henholdsvis første og anden halvleg.

FODBOLD: Aleksandar Lazarevic (FC Helsingør) afslutter imellem målmand Frederik Vang og anfører Ander Møller Christensen (FC Roskilde) under træningskampen mellem  FC Helsingør og FC Roskilde den 11. juli 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch Foto: Claus Birch
Aleksandar Lazarevic ramte stolpen efter knap ti minutters spil, da han fik afsluttet imellem målmand FC Roskildes målmand Frederik Vang og anfører Ander Møller Christensen. Foto: ClausBirchDK.

Med kun en uges træning i benene og en masse nye ansigter, havde trænerteamet valgt at stille med to forskellige hold i de to halvlege. Kun sygdom hos Mads Laudrup betød, at Rasmus Minor Petersen måtte snuppe 90 minutter, mens Ricki Olsen stod over med en mindre skade.

De nye spillere satte især deres præg på holdet i de første 45 minutter, hvor der kun var fire gengangere fra den FCH-trup der sikrede oprykningen. Udover de nye, Rasmus Minor Petersen i det centrale forsvar, Mikkel Knudstrup på venstre back og Jonas Hebo Rasmussen som hængende angriber, var der plads i startelleveren til prøvespillerne Daniel Thorup, Jonas G. Hansen, Ekrem Aydemir og Aleksandar Lazarevic.

FC Roskilde stillede blot med to nye fra start, i skikkelse af Mikkel Nøhr og Martin Andersen og de fik hurtigt sat dagsordenen med højt tempo, trods sommervarmen. Efter knap fem minutter gav det bonus, da anfører Anders Møller Christensen afsluttede en returbold fra et Bajram Fetai-hjørnespark.

En skidt start, der imidlertid blev endnu værre. FC Helsingør mistede bolden og nytilkomne Martin Andersen fik en perfekt stikning bagom FCH-forsvaret. Den tidligere Lyngby-mand fejrede første kamp i FC Roskilde-trøjen med en iskold scoring bag Mikkel Bruhn.

FODBOLD: Daniel Thorup (FC Helsingør) under træningskampen mellem  FC Helsingør og FC Roskilde den 11. juli 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch Foto: Claus Birch
Prøvespilleren Daniel Thorup fra FC Nordsjælland var uheldig og brækkede håndleddet underkampen. Den 19-årige back står nu overfor en operation. Foto: ClausBirchDK

De hurtige scoringer slog nu ikke benene helt væk under hjemmeholdet, hvor Aleksandar Lazarevic arbejdede stenhårdt i front. Det var ved at give udbytte et par minutter senere, men prøvespilleren fra Brønshøj måtte se sin fine afslutning ramme stolpen.

Første halvleg blev desværre mest præget af det uheld der ramte Daniel Thorup fra FC Nordsjælland. Prøvespilleren landede uheldigt på sin arm og blev efter et længere spilstop kørt til lægeundersøgelse. Efterfølgende har det desværre vist sig, at han har brækket håndleddet og står overfor en operation. Ærgerligt for den 19-årige back, der havde gjort en god figur under den første uges træning.

Den lange spilpause gav en del ekstra spilletid i første halvleg, som FC Helsingør benyttede til en reducering. Mikkel Knudstrup afleverede kort til Anders Holst, der drejede omkring og flot placerede bolden i det lange hjørne.

Som nævnt indledningsvist, benyttede FCH pausen til at sende ti nye mand på banen, mens gæsterne skiftede lidt mere behersket ud. Det gav hjemmeholdet overtaget i de sidste 45 minutter og de lykkedes lige akkurat at få udlignet. Et hjørnespark fra Nicklas Skou blev headet i kassen bag Simon Chrillesen i Roskilde-buret af Dia Raofat. FCR-keperen er egentlig målmandstræner hos “Ørnene”, men måtte på kassen da keeper Lasse Vang måtte udgå kort før tid.

FC Helsingør stillede noget usædvanligt til kamp i grønne trøjer, idet de ny lyseblå kampdragter endnu ikke er klar. Det skulle de efter sigende blive i løbet af weekenden, men FCHNET erfarer at klubben alligevel vil stille op i grønne spilledragter tirsdag mod Nottingham Forest. En noget speciel beslutning, men man må så håbe, at der trods alt når at blive trykt sponsornavne på trøjerne, før den højt profilere jubilæumskamp mod englænderne. Sponsortryk var der nemlig intet af i lørdagens kamp.

2-2 Dia Raofat (89)

FC Helsingør 1. halvleg: Mikkel Bruhn – Daniel Thorup (36.: Mads Aaquist), Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Mikkel Knudstrup – Ekrem Aydemir, Klaus Lykke (Anf), Jonas G. Hansen, Anders Holst – Jonas Hebo Rasmussen, Aleksandar Lazarevic.

FC Helsingør 2. halvleg: Christoffer Ringø – Mads Aaquist, Mads Danekilde, Rasmus Minor Rasmussen, Hulusi Dolar – Nicklas Skou, Kasper Enghardt (Anf), Dia Raofat, Essam Salamoun – André Riel, Martin Koch.

FC Roskilde: Frederik Vang (83.: Simon Chrillesen) – Kristian Geertsen, Ander Møller Christensen (Anf) (46.: Anders Qvist), Stefan Hansen, Ronnie Bendtsen (46.: Anders Nielsen) – Ferdinand Bangsgaard (75.: Shabban Hussain) , Jesper Bech, Mikkel Nøhr (28.: Mark Leth Pedersen) – Bajram Fetai, Lasse Hansen (46.: Nikolaj Hansen), Martin Andersen (75.: Zakaria El-Quaz).