FC Helsingør – FC Roskilde 1-0

NordicBet Liga, 9. April 2017 på Helsingør Stadion

Mads Aaquist i vild jubel efter hans overtidsscoring, der sikrede FC Helsingør en 1-0 sejr over FC Roskilde. Foto: Claus Birch.

På en scoring to minutter inde i dommerens tillægstid, sikrede Mads Aaquist en 1-0 sejr til FC Helsingør i topopgøret mod FC Roskilde. Dermed byttede de to klubber plads i tabellen, hvor FCH rykkede op på 3. pladsen i NordicBet Ligaen.

De knap 1300 tilskuere på et solbeskinnet Helsingør Stadion blev vidner til et taktisk betonet opgør, hvor gæsterne havde bolden mest, men FCH fik skabt de største chancer.

De lyseblå havde fået både Rasmus Minor og Morten Bertolt klar til opgøret og begge startede på banen, hvorimod anfører Andreas Holm må vente yderligere nogle dage på et comeback.

Det stod hurtigt klart, at det var to mandskaber der havde respekt for hinanden. Derfor lå FCH også dybere, end man har været vant til at se på eget græs.

– Jeg skulle lige se, hvordan de kom, for de havde ændret deres formation. Men vi fik lukket meget godt ned for deres centrale midtbanespillere og lod deres forsvarsspillere føre bolden op. De spillede med tre i bagkæden og der behøvede vi ikke gå op og stresse. De sad på spillet, men på de steder, hvor det ikke var farligt, forklarede cheftræner Christian Lønstrup.

Det forhindrede dog ikke de lyseblå i at skabe første halvlegs største chancer. Efter tyve minutter måtte Roskilde-keeper Frederik Schram ud i fuld længde for at forhindre en afslutning fra Ricki Olsen i at ende i netmaskerne og ti minutter senere klarede gæsternes keeper igen med en dobbeltredning.

Det skulle blive alle gode gange tre for den stærkt spillede FCR-målmand, der viftede et frispark fra André Riel til hjørnespark kort før pausen.

Martin Fisch spillede igen en god kamp i det centrale forsvar, hvor FC Roskildes Emil Nielsen her bliver pakket ind. Foto: Claus Birch

Der blev arbejdet hårdt på begge hold gennem samtlige 90 minutter og fra de to trænerbænke blev der gjort alt for at vinde slaget. Gæsterne sendte indenfor syv minutter alle tre reserver på banen, mens Lønstrup blandt andet skiftede begge frontløbere.

– Det var på tide at prøve noget nyt og jeg ville godt have lidt mere fysik og tyngde ind, sagde Lønstrup, om indskiftningen af Martin Koch i forreste linie.

Det blev dog en af banens mindste spillere, der gik hen og blev den største. Knap var Mads Aaquist blev udråbt som FCHs man-of-the-match, før den arbejdssomme kantspiller tog sagen i egen hånd. Det lignede de sidste kræfter der blev lagt i afslutningen midt for mål, som gæsternes keeper kun kunne løfte videre op i målhjørnet. Der var spillet knap to minutter af dommer Jesper Nielsens tillægstid og gæsterne formåede ikke at slå tilbage.

Mads Aaquist jubler med Vito Hammershøy-Mistrati efter overtidsscoringen der sænkede FC Roskilde. Foto: Claus Birch

Med sejren rykkede FCH op på rækkens tredjeplads, der giver adgang til playoff-kampe og oprykning til superligaen. Dén kendsgerning får dog ikke Lønstrup til at hæve armene.

– Vi har en vigtig kamp igen torsdag, så vi skal ikke gå rundt og tro, at vi er verdensmestre, lød det fra FCH-træneren, der allerede havde opgøret Skærtorsdag mod HB Køge i tankerne.

NordicBet Liga, 1. Division, 25. runde
Søndag d. 9. april 2017, kl. 13:45 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – FC Roskilde
1-0 (0-0). Tilskuere: 1.266
1-0 Mads Aaquist (90+2)

FC Helsingør (4-2-2-2): Mikkel Bruhn – Ricki Olsen, Martin Fisch, Rasmus Minor Petersen (Anf), Frederik Bay – Morten Bertolt (83.: Mikkel Basse), Vito Hammershøy-Mistrati – Mads Aaquist, Anders Holst – André Riel (72.: Martin Koch), Pierre Larsen (60.: Tobias Christensen).
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Johannes Ritter, Alexander Fioretos, Mathias Johannsen.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

FC Roskilde (4-5-1): Frederik Schram – Anders Nielsen, Daniel Stenderup, Stefan Hansen (Anf) (67.: Nicklas Halse), Nicklas Mouritsen – Kristian Lindberg (75.: Andreas Lissau), Valon Ljuti, Mikkel Thygesen, Mathias Gehrt, Emil Nielsen (75.: Mikkel Nøhr Christensen) – Morten Nielsen.
Ikke benyttet: Frederik Vang (M), Anders Qvist, Simon Richter, Robert Larsen.
Manager: Anders Theil

Advarsler: Tobias Christensen (93), FC Helsingør. Mathias Gehrt (57), FC Roskilde.

Dommer: Jesper Nielsen