FC Helsingør – Crystal Palace FC 2-2

Træningskamp, 12. juli 2018 på Helsingør Stadion

Pascal Gregor og hans forsvarskollegaer blev maksimalt udfordret, da Roy Hodgson sendte Wilfried Zaha og de øvrige Premier League stjerner på banen. Foto: Claus Birch.

På papiret var opgaven umulig, men på grønsværen var billedet et ganske andet, da FC Helsingør torsdag aften spillede 2-2 mod Crystal Palace. Godt 1500 tilskuere skabte en flot ramme om opgøret, deraf et par hundrede englændere der hyggede sig med fadøl og de lokale fans.

FC Helsingør-træner Christian Lønstrup havde valgt at spille på det sikre og sendte et hold på banen, som meget vel kan være en startellever når Nordicbet Ligaen sparkes igang om et par uger.
– Jeg var nød til at starte med et rimelig slagkraftigt hold, så vi ikke blev løbet helt over ende, lød det fra FCH-træneren, der imidlertid ikke fik meget at bekymre sig over.

Crystal Palace manager Roy Hodgson havde nemlig valgt den modsatte taktik og bænket størstedelen af hans største Premier League stjerner. Det gav en start, hvor FC Helsingør var mest på bolden, og hvor Christian Køhler og Patrick Olsen centralt var boldfaste og fik sat angrebsspillet godt op.

Det gav bonus efter bare fem minutter, da Christian Køhler sendte et af mange giftige hjørnespark ind i det engelske felt. Douglas Ferreira kunne helt umarkeret kaste sig frem og stange bolden i nettet bag den prisgivne spanske keeper Vicente Guaita, som Crystal Palace netop har hentet i La Liga.

Kort efter var Douglas igen tæt på, efter et oplæg fra Adnan Mohammad og den brasilianske angriber virkede i den grad motiveret over at spille mod et hold fra den store scene.

I forsvaret håndterede FC Helsingør de store englændere klogt, men opmærksomheden røg dog et kort øjeblik, da det lykkedes norske Alexander Sørloth at nå frem til et indlæg. Inden pausen havde gæsterne igen en kæmpe chance, men Jason Puncheon sendte bolden over mål. FC Helsingør lagde sig dog på intet tidspunkt ned og spillet nærmede sig det frække, da Martin Fisch var tæt på at spille Adnan Mohammad fri med hælen, dybt inde i det engelske felt.

A-kæden var vild
Et kvarter efter pausen kom så de udskiftninger, som de fleste tilskuere sikkert sad og håbede på. Roy Hodgson skiftede det meste af holdet og sendte navne som Wilfried Saha, Christian Benteke, Mamadou Sakho, Andros Townsend med flere i armene på Pascal Gregor og kompagni.

Dét var en udskiftning der var til forstå og det varede ikke mange minutter, før FC Helsingør blev spillet baglæns op i tennishallen. Især Wilfried Saha’s hurtige fodskift fik FCH-forsvaret til at ligne statuer og føringsmålet til gæsterne kunne ikke ligefrem kaldes en overraskelse.

Mamadou Sakho nåede frem til et fladt indlæg ved fjerneste stolpe og sendte bolden i mål, uden chance for indskiftede Michael Tørnes i FCH-målet. Den tidligere Brøndby-keeper fik det meste af en halvleg og gjorde et udmærket indtryk som en af tre prøvespillere.

De to øvrige var venstrekanten Kristian Andersen fra HB Køge og angriberen Carl Lange fra HIK.

En ulykke kommer sjældent alene og kort efter måtte stadionspeakeren komme med den triste meddelelse, at grillpølserne var udsolgt. 

Det var der til gengæld ikke på FC Helsingør-holdet, der arbejdede sig tilbage i kampen. Koncentrationen røg hos de ellers spillemæssigt overlegne englændere og så kunne Patrick Olsen udligne på Daniel Jørgensens gode tværspasning, hjulpet en anelse af forsvarsspilleren James Tomkins.

Det gik hurtigt
– Det var en fin træningskamp, hvor vi var godt med i mange momenter. Men jeg skal også indrømme,  at vi var lidt udfordret, da de satte deres A-kæde ind. Der gik det lige en tak hurtigere end vi er vant til, lød det med et bredt smil fra Christian Lønstrup.

– Men det reagerede vi faktisk fint på og det vigtigeste var, at vi ikke blev til grin. Vi fik vist flaget og kunne være vores indsas bekendt, fastslog FCH-træneren.

Også Roy Hodgson havde rosende ord til FCH-mandskabet, der var præcis den test han ønskede, efter et par hårde uger på træningsbanen.
– FC Helsingør spillede godt, de holdt godt fast i bolden og de fik os til at arbejde hårdt, hvilket var formålet med kampen. Alt i alt var 2-2 et fair resultat, for FC Helsingør kom godt tilbage. De var klar til at  kæmpe for bolden og gode på både hjørnespark og lange indkast, roste den engelske manager.

Træningskamp
Torsdag d. 12. juli 2018, kl. 18:30 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Crystal Palace FC
2-2 (1-1). Tilskuere: 1.518
1-0 Douglas Ferreira (5)
1-1 Alexander Sørloth (19)
1-2 Mamadou Sakho (61)
2-2 Patrick Olsen (83)

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn (56.: Michael Tørnes) – Martin Fisch, Pascal Gregor, Andreas Holm (56.: Daniel Jørgensen), Frederik Bay (71.: Jonas Henriksen) – Adnan Mohammad (67.: Pierre Larsen), Patrick Olsen, Christian Køhler, Anders Holst (56.: Kristian Andersen) – Matheus Leiria (80.: Carl Lange), Douglas Ferreira (85.: Mikkel Basse).
Ikke benyttet: Mathias Johannsen, Jonathan Eriksen, Frederik Roepstorff.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Crystal Palace (4-4-2): Vicente Guaita  (46.: Julian Speroni) – Aaron Wan-Bissaka (59.: Joel Ward), Martin Kelly (59.: Patrick van Aanholt), Jaroslaw Jach (59.: James Tomkins), Pape Souare (59.: Mamadou Sakho) – Jason Puncheon (59.: Andros Townsend), Nya Kirby, Jairo Riedewald (59.: James McArthur), Jeffrey Schlupp (46.: Jason Lokilo) – Alexander Sørloth (59.: Christian Benteke), Sullay Kaikai (59.: Wilfried Zaha).
Manager: Roy Hodgson.