FC Helsingør bekræfter Marfelt salg

Nicholas Marfelt fortsætter karrieren i SønderjyskE

FC Helsingør bekræfter at Nicholas Marfelt – her i kamp med HB Køges Lee Rochester – fortsætter karrieren hos SønderjyskE i Superligaen. Foto: Claus Birch

FC Helsingør har mandag formiddag gennemført et salg af Nicholas Marfelt til Superligaklubben SønderjyskE, skriver FCH i en pressemeddelelse.

Nicholas Marfelt kom til FCH i sommeren 2016 og udviklede sig i efteråret til en af profilerne på de lyseblås venstrekant. Det affødte stor interesse for den boldfaste og offensive back, der i januar var til prøvetræning i Brøndby. Det blev ikke til en kontrakt på Vestegnen, men straks efter prøveopholdet i Brøndby kom flere klubber på banen i jagten på den unge FCH-back.

At det blev SønderjyskE der løb med Marfelt´s underskrift, passer FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl fint

– Vi har hele tiden fornemmet en interesse i Marfelt fra SønderjyskE´s side og efter et fint forløb med salget af Philip Zinckernagel i efteråret, er det en klub som jeg kan stå inde for. De har nogle gode værdier og minder på mange måder om os selv, omend i en større målestok, udtaler Janus Kyhl.

FCH-direktøren er også fuld af lovord for Marfelt, der kun nåede 16 kampe og 3 mål i sin korte – men succesfulde – FC Helsingør-karriere.

– Nicholas Marfelt har fra starten af sin tid hos FC Helsingør været et mønster eksemplar på en professionel fodboldspiller. Han er kommet til klubben med en dedikation og professionalisme som har imponeret alle på og omkring holdet. Det er en hurtig rejse han har taget, men jeg er sikker på at han nok skal få succes, nu hvor han tager næste skridt ind i Superligaen. Vi vil med spænding følge ham i SønderjyskE og ønsker ham al held og lykke videre i karrieren.

I Sønderjyske skriver sportschef Hans Jørgen Haysen i en pressemeddelelse:
– Nicholas er en vanvittig spændende spiller, som har gennemgået en kæmpe udvikling. En venstrebenet forsvarsspiller, som kan spille flere positioner. Han er hurtig, opportunistisk og god i opbygningsspillet, lyder det fra sportschefen.

Nicholas Marfelt er allerede tiltrådt i SønderjyskE mandag formiddag, hvor han har underskrevet en kontrakt på tre et halvt år.

Transfersummen er ikke kendt, men søndag skrev Ekstra Bladet af de erfarede en købspris på 600.000 kr.