FC Helsingør – B.1908 3-1

Stormskridt mod oprykning

Duften af oprykning er begyndt at brede sig i Helsingør. Med en 3-1 sejr i søndagens opgør mod B.1908 er nordsjællænderne nu hele otte point foran Boldklubben Frem, der ikke formåede at hente point i deres opgør mod Fremad Amager.

FODBOLD: Mads Aaquist (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og B.1908 den 3. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Mads Aaquist viste endnu engang at hans lange indkast er blevet et farligt våben for FC Helsingør. Foto: ClausBirchDK.

Dermed er der langt op til noget af en oprykningsfinale på søndag, hvor de to klubber tørner sammen på Helsingør Stadion. En kamp hvor en sejr til sundbyen, reelt vil afgøre oprykningsduellen.
– Det er svært at bevare pessimismen, konstaterede FC Helsingørs formand Finn Moseholm tørt, men nægtede dog at tale 1. division endnu.

Hjemmeholdet fik en drømmestart på opgøret, da Ricki Olsen efter bare tre minutter afsluttede et langt indkast fra backen Mads Aaquist. Et våben som helsingoranerne har haft stor glæde af i foråret, men som ingen endnu har været i stand til at dæmme effektivt op for.

Også B.1908 havde deres kvaler med FC Helsingørs mange dødbolde og midt i halvlegen kunne Anders Holst sætte sidste hoved på et forlænget frispark. Ricki Olsen var centimeter fra at øge på det efterfølgende angreb og de to midtbanespillere gjorde i det hele taget livet surt for amagerkanerne. I modsætning til deres sædvanlige kantroller, trak de begge ind centralt og skiftede pladser i et væk.
– Det var en taktisk beslutning. Vi lod Ricki og Anders trække ind i banen, mens vores to angribere omvendt trak ud og forsøgte at komme bag deres backs. Det gjorde det svært for deres forsvar, at holde deres mandsopdækning, forklarede cheftræner Christian Lønstrup.

Han kunne notere en første halvleg, hvor B.1908 ikke havde en kvalificeret afslutning. Det kom til gengæld efter pausen, hvor hjemmeholdet lod sig presse og for første gang lignede et hold, der måske kunne gå hen og få gummiben.
– Det er noget mentalt. Da de så får et tilfældigt mål, efter et hjørnespark, er glasset pludselig halvt tømt istedet for at være halvt fyldt. Men det er en del af vores udvikling og vi viser så, at vi ikke kun kan spillere poleret, sagde Lønstrup om den spændende afslutning.

Målmand Mikkel Bruhn reddede et stor chance fra Brian Hasseriis to minutter før tid, hvorefter arbejds- og væddeløbshesten André Riel kunne afgøre opgøret i overtiden.
– Jeg var egentlig trukket mod hjørnet, for at få tiden til at gå. Men pludselig var der kun én forsvarsspiller tilbage og så besluttede jeg mig til at gå mod mål, forklarede Riel om kampens sidste solopræstation.

– Vi viser idag, at vi også kan arbejde stenhårdt og nu kan vi næsten lukke den næste gang, lød det fra André Riel, hvis samarbejde med store Martin Koch, for alvor er begyndt at kaste point af sig i det nordsjællandske.

2. Division Øst
Søndag d. 3. maj 2015, kl. 13 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – B.1908
3-1 (2-0). Tilskuere: 938
1-0 Ricki Olsen (3)
2-0 Anders Holst (23)
2-1 Kristian Larsen (62)
3-1 André Riel (90+3)

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Andreas Holm, Hulusi Dolar – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Dia Raofat, Anders Holst (90.: Nicklas Skou) – André Riel, Martin Koch.
B.1908: Jakob S. Jensen – Magnus Fredslund, Jeppe Haugaard, Oddur A. Højgaard, Saleem Nanji – Søren Haustein (62.: Kristian Larsen), Chris Storm (73.: Shimal Ado), Jakob Sparholt (83.: Samir Barki), Brian Hasseriis, Martin Lisborg – Sian Hansen.
Advarsler: Martin Koch (60), FC Helsingør. Magnus Fredslund (90+1), B.1908.