B.1908 – FC Helsingør 3-1

2. Division Øst, 29. september 2012 i Sundby Idrætspark

FC Helsingør har ikke for gode erfaringer med Sundby Idrætspark og den historik formåede Benny Galls tropper ikke at ændre på mod B.1908.

Efter tre flotte sejre i træk var optimismen ellers høj og cheftræneren havde naturligvis ikke fundet anledning til at ændre i startelleveren.

Det så indledningsvis meget fornuftigt ud, for der gik kun fire minutter før gæsterne bragte sig foran.

Jonathan Nielsen tog chancen fra kanten af straffesparkfeltet og scorede fladt ved den ene stolpe.

Om den hurtige scoring fik FC Helsingør-spillerne til at slække på koncentrationen, skal vi lade være usagt.

Men det har ikke været tilfældet i de foregående kampe, så lad os give kreditten til det hårdtarbejdende hjemmehold, der i den grad fik kampen over på egne fødder.

Det gav hurtigt to gode muligheder til B.1908’s Thomas Christiansen, mens Jonathan Nielsen i modsatte ende også havde en stor chance da hjemmeholdets anfører Morten Sichlau gled.

Men det var som sagt hjemmeholdet der investerede mest, de vandt tacklingerne og fik flot flow i spillet.

Det gav bonus omkring den halve time, hvor amagerkanerne kørte bolden rundt i hurtige førstegangsafleveringer, inden Thomas Christiansen kunne heade et indlæg i nettet på flotteste vis.

FC Helsingør-forsvaret var alt for passive i den situation og kort efter var de så decideret uheldige. B.1908 tog et hurtigt frispark der sendte Lasse Chrillesen igennem på højre flanke.

Hans indlæg nåede den fremstormende Thomas Christiansen ikke, men det gjorde til gengæld Nick Andersen, der var så uheldig at løbe bolden i eget net, såmænd til sæsonens første selvmål i 2. Division Øst.

Der blev talt med store bogstaver i pausen og det kunne ses på spillet i de sidste 45 minutter. Hjemmeholdet fik dog stadig skabt nogle giftige chancer, omend den største tilfaldt FC Helsingør.

Det kunne således meget vel være blevet 2-2 et kvarter inde i halvlegen, men B.1908’s målmand Steffen Petersen hev en flot redning frem og viftede et flot langskud fra Jonathan Nielsen til hjørnespark.

FC Helsingør pressede på for udligningen, men det gav huller bagude og det udnyttede hjemmeholdet ti minutter før tid. Efter opspil i venstre side kunne Rune Christensen sende bolden i nettet midt for mål og så var der ikke mere at komme efter for helsingoranerne.

Cheftræner Benny Gall var ikke stolt af de første 45 minutter og sagde efter kampen til Frederiksborg Amts Avis:
– Der er to ting, jeg er utilfreds med i denne kamp: 1. halvleg og resultatet. Til gengæld vil jeg godt rose spillerne, for at komme så stærkt tilbage i de sidste 45 minutter.