FC Helsingør – B.1903 5-0

Træningskamp, 15. februar 2014 i Hornbæk Idrætspark

Med afbud fra de småskadede Peter Benjaminsen, Daniel Udsen og Mads-Christopher Pedersen samt Frederik Frick, var lørdagens træningskamp mod B.1903 oplagt til at få afprøvet andre muligheder.

FC Helsingørs sportslige ledelse fik dermed den perfekte lejlighed til at teste de to prøvespillere, den 22-årige AB-back Mads Brandis samt den 19-årige svenske angriber Ali Dirawi.

Begge spillede samtlige 90 minutter og fik vist sig frem på bedste vis. Brandis startede på højre back, fortsatte i venstre side og fremstod boldfast, driblestærk og gennembrudsfarlig.

Unge Dirawi scorede ikke færre end tre mål og stod såmænd også for en assist, da Bjarke Jacobsen gjorde det til 3-0 umiddelbart inden pausen.

I første halvleg var Dirawi alene på toppen i en 4-1-4-1 formation, mens han fik Morten Smidt som makker efter pausen, da der blev skiftet til en 3-5-2.

Med et hattrick var det naturligt angriberen der stjal billedet, men med til historien hører, at gæsterne aldrig var i nærheden af at true FC Helsingør. Reelt burde han dog have lavet et par stykker mere, konstaterede sportschef Johnni M. Christensen.

– Vi producerede rigtig mange målchancer, vel 12-15 stykker samlet, hvoraf Ali foruden sine 3 scoringer nok skulle have scoret mindst 3 mere.

Der var stor forskel på de to hold og der var aldrig på noget tidspunkt tvivl om sejren over årstalsklubben, der fra nytår har fået den tidligere Helsingør-træner Lars Dalsborg på cheftrænerposten.

– Sejren var flere mål for lille. Ingen af vores målmænd blev sat på nogen nævneværdige prøver.

– Kampen blev særligt brugt til at arbejde videre med at kunne veksle mellem flere systemer – i dag 4-1-4-1 og 3-5-2.

– Desuden fik vi prøvet spillere på forskellige positioner, bla. Enghardt på central midtbane og Matthias på kanten, fortalte sportschefen.

De to prøvespillere fortsætter træningen i FC Helsingør, der nu går i dialog med begge, med henblik på et eventuelt fremtidigt samarbejde.

FC Helsingør – B.1903
5-0 (3-0). Tilskuere: 50
22.: 1-0 Ali Dirawi
25.: 2-0 Ali Dirawi
42.: 3-0 Bjarke Jacobsen
57.: 4-0 Jannik Zimling
70.: 5-0 Ali Dirawi