B.1903 – FC Helsingør 2-7

Træningskamp, 26. Januar 2013 på Lyngbyvejen

Efter 14 dage på træningsbanen handlede det om at få nogle kilometer i benene, da FC Helsingør stillede op mod B.1903s Danmarksseriehold på kunstgræsbanen på Lyngbyvejen.

I den bidende kulde var det dog ikke til at se, at Benny Galls tropper ikke havde spillet kamp siden november. Der var fart i bolden fra første fløjt og hjemmeholdets spillere var chanceløse overfor de meget veloplagte FC Helsingør-spillere.

Sygdom havde decimeret truppen en del inden opgøret, hvor de unge Mathias Pepke og Mikkel Knudsen måtte blive hjemme. Også Mads Hamberg, Jonas Kallehauge og Nick Andersen var fraværende af private årsager.

Det betød at Frederik Frick udgjorde hele udskiftningsbænken og at samtlige 12 spillere således fik rig mulighed for at komme i gang.

I forhold til efterårets opstilling var Morten Juul Hansen tilbage i det centrale forsvar sammen med Kasper Enghardt. På midtbanen lå anfører Kasper Kristensen centralt sammen med Bjarke Jacobsen, med Anders Holst på højre kant og Peter Benjaminsen modsat. Helt fremme fik Casper Offenberg sin første optræden i en spændende duo med Jonathan Nielsen.

FC Helsingør kom foran efter få minutters spil, da Samuel Agba pludselig befandt sig fri i straffesparkfeltet og noget overraskende – vist også for sig selv – sendte bolden i nettet bag den noget frosne B.1903-keeper Oliver Koldill.

Han var tilgengæld uden chance da Casper Offenberg blev spillet fri med en aflevering over 40 meter og kunne score sit første mål efter bare 9 minutters spil. Kort efter blev det 3-0 da Jonathan Nielsen viste målnæse og fangede B.1903-keeperen på det forkerte ben tæt under mål.

Det var ikke meget man så til hjemmeholdet i de første 45 minutter, hvor FC Helsingør spillede hurtigt, bevægeligt og med god brug af begge fløje. De to backs Samuel Agba og Martin Junior Christensen var ofte fremme og samarbejdet med deres midtbanekanter fungerede upåklageligt.

Centralt var Jonathan Nielsen og Casper Offenberg på evig boldjagt og at dømme efter denne første optræden, har FC Helsingør fået sig en endog særdeles spændende angrebsduo.

B.1903 havde et drøn på overliggeren omkring den halve time, men det var også eneste gang Daniel Ruberg var på glatis. Fortjent blev det 4-0 da Samuel Agba og Kasper Kristensen leverede forarbejdet til Jonathan Nielsen.

Efter pausen sneg kulden sig ind i FC Helsingør-spillerne og forsvaret kom et par gange i problemer, fordi spillerne kom til at ligge for langt fra hinanden. Det udnyttede Kim Helby til at loppe bolden over Daniel Ruberg og senere fik hjemmeholdet også et straffespark, dømt for hands mod Bjarke Jacobsen.

Men FC Helsingør havde masser at overskud og Casper Offenberg blev dobbelt målscorer da han gled den femte scoring i nettet. I slutfasen scorede Peter Benjaminsen yderligere to gange og demonstrerede sin eminente sparketeknik. Fra distancen placerede han i begge tilfælde bolden uden for Oliver Koldills rækkevidde.

FC Helsingørs Benny Gall træner var efterfølgende fint tilfreds med indsatsen:
– Det var godt at få mærket bolden og få den ud og køre i nogle store områder. Vi fik nogle kilometer i benene og ingen skader, og så er det da fint at lave syv mål.

– Vi skal passe på ikke at blive for omstændige. Nogle gange kan man godt diskutere hvad der er tålmodigt og hvad der er lidt for mageligt, mente Benny Gall.

Opgøret gav måske det første glimt af den nye kommende angrebsduo på FC Helsingør-holdet. Nytilkomne Casper Offenberg startede på toppen sammen med Jonathan Nielsen i den velkendte 4-4-2 formation og de to synes hurtigt at have fundet rytmen.

Udover de fire scoringer, der blev fordelt ligeligt mellem de to, så blev der skabt mange farlige situationer mod danmarksserieholdet. Nu er de kommende modstandere naturligvis nogle klasser over dét, der blev præsteret af årstalsklubben, men optimismen hos topscorer Jonathan Nielsen var ikke til at tage fejl af.

– Det gik jo også fint i efteråret, hvor jeg efterhånden havde fundet godt sammen med Daniel Udsen, men i Casper har vi fået en helt anden spillertype. Tidligere har jeg selv måtte søge meget ned i banen, for at hente bolden, men nu har vi fået en decideret angriber, der både kan ligge og sværme, men også tage de dybdeløb, der kan gøre os begge to målfarlige, siger Jonathan Nielsen.

I AB scorede Casper Offenberg beskedne tre mål i 40 kampe, men det bekymrer ikke “Lålå”:
– Jeg spillede sammen med Casper da jeg var i AB, men der lå vi kun med én mand fremme og han var ofte placeret som kantspiller. Men han er klart bedst helt fremme, både hurtig og fysisk stærk, så det bliver meget spændende, siger FC Helsingør-topscoreren.

– Vi kender hinandens løbemønstre allerede og den vekselvirkning vi kan lave, gør at modstandernes forsvar bliver forvirrede, tilføjer han.

B.1903 – FC Helsingør
2-7 (0-4). Tilskuere: 30
3.: 0-1 Samuel Agba
9.: 0-2 Casper Offenberg
17.: 0-3 Jonathan Nielsen
40.: 0-4 Jonathan Nielsen
54.: 1-4 Kim Helby Jensen
67.: 1-5 Casper Offenberg
80.: 2-5 Mads Faust (straffe)
84.: 2-6 Peter Benjaminsen
90.: 2-7 Peter Benjaminsen