FC Fredericia – FC Helsingør 1-0

Bet25 Liga, 9. august 2015 på Monjasa Park

Trods en stram discilpineret indsats, lykkedes det ikke FC Helsingør at få point med hjem fra Monjasa Park i Fredericia. For tredje kamp i træk lynede Tobias Perch-Nielsen for hjemmeholdet og sikrede en fortjent, men også hårdt tilkæmpet sejr.

Efter Fredericias 4-0 sejr over FC Roskilde, havde de fleste i det østjyske nok forventet en walkover mod oprykkerne fra FC Helsingør. Men sådan kom det ikke til at gå, mod et FCH-mandskab hvor Christian Lønstrup havde komponeret en taktik der var ganske tæt på at lykkedes.

De lyseblå stod dybt fra første fløjt, med alle mand bag bolden og lykkedes at holde FC Fredericia fra deres dødsensfarlige kontrastød og standardsituationer. Det gav kun et par tilfældige chancer til de rødblusede, hvor Tobias Perch-Nielsen var tæt på at sende et hjørnespark i mål, mens lynhurtige Anders Hostrup ikke nåede frem til en bold ved bageste stolpe.

Faktisk havde FC Helsingør halvlegens største chance, da Dia Raofat ikke fik placeret sit hovedstød præcist nok. André Riel fik også muligheden i halvlegens døende sekunder, men han skød forbi efter tøvende forsvarsspil fra FC Fredericia.

Efter pausen fortsatte mønstret med et FCH-hold, der gerne ville have FC Fredericia frem på banen. Det kom hjemmeholdet også, men Lønstrups tropper fik kun meget lidt – eller intet – ud af det den modsatte vej. Lange bolde frem til Martin Koch og André Riel var noget der passede FC Fredericias defensiv bedre end de to FCH’er.

Derfor var kampen også næsten uden for rækkevidde, da FC Fredericia bragte sig foran efter 65 minutter. Tobias Perch-Nielsen opfangede en dårlig clearing, tog et træk forbi to forsvarsspillere og placerede bolden flot i mål via stolpen.

Mikkel Bruh var chanceløs i situationen og havde kort forinden reddet sit hold, da han akrobatisk fik vippet Christian Ege Nielsens afslutning uden om stolpen.

I slutfasen var FC Frederica tættere på 2-0 end FCH på en udligning, da debuterende Admir Catovic halvflugtede og Christian Nissen var hurtigt over returbolden.

Trods den defensive indgang til kampen, høstede FCH ros fra hjemmeholdets rutinerede træner Ove Pedersen:
– Vi møder en modstander, som laver nogle taktisk ting i forhold til os, hvilket Roskilde ikke gjorde. Helsingør fortjener ros for at spille en taktisk klog kamp. De står langt tilbage på banen, men jeg vil ikke kalde det destruktivt. Jeg vil nærmere kalde det klogt, sagde FC Fredericia-træneren.

Christian Lønstrup var også godt tilfreds, lige med undtagelse af resultatet:
– Det var ikke ufortjent, at vi tabte, men det er en godkendt indsats. I anden halvleg bliver vi trykket tilbage og kan ikke finde modsvar. Vi spiller som udgangspunkt for at vinde kampene, men jeg skal også være realistisk i forhold til det niveau vi er kommet op på. De første måneder bliver en tilvænningsperiode, hvor de mindste fejl bliver straffet.