FC Helsingør – FC Fredericia 0-0

NordicBet Liga, 16. Marts 2017 på Helsingør Stadion

Ricki Olsen sparkede væk på stregen og reddede et point for FCH imod FC Fredericia. Arkivfoto: Claus Birch

Spænding og et point mere til tabellen blev nøgleordene, da FC Helsingørs spillere med en god portion hårdt arbejde, leverede en målløs pointdeler mod FC Fredericia. Næppe det resultat hovedparten af de 1.005 tilskuere havde håbet på, men med en iskold havgus over Helsingør Stadion og et godt organiseret gæstehold på den anden side af midterlinien, var det måske ikke så skidt.

– FC Fredericia havde læst os godt og de er jo ikke noget dårligt hold, så 0-0 er fint nok, selvom vi havde chancerne til sidst. Vi holder nullet, ligger nummer fire og fik øget afstanden yderligere ned til Næstved, så det er da ikke helt skidt, opsummerede FCHs cheftræner Christian Lønstrup. Vel vidende at den taktiske og fysiske kamp, nok havde været mere spændende for de to cheftrænere end for publikum.

FC Helsingør havde ændret på enkelte pladser i forhold til mandagssejren i Vendsyssel. Anfører Andreas Holm måtte som ventet stå over med en let hjernerystelse, og det gav debut til Martin Fisch i det centrale forsvar. En opgave som den tidligere HIK-spiller løste særdeles fornemt.

På midtbanen var Vito Hammershøy-Mistrati tilbage, i selskab med Mikkel Basse, mens Morten Bertolt måtte kigge på med en mindre overbelastningsskade.

Ingen af de to mandskaber formåede i første halvleg at skabe det helt store fremadrettet. FCH fik aldrig rigtig angrebsspillet til at flyde og gæsterne koncentrerede sig først og fremmest om at holde strukturen i en stramt kombineret defensiv.

Det gav en kamp med meget få chancer, som faktisk først begyndte at leve for alvor i det sidste kvarter. Det var Fredericias indskiftede Denis Fazlagic der skabte den første mulighed, men Mikkel Bruhn og Frederik Bay fik i forening clearet for FCH. Kort efter måtte Bruhn igen i aktion, da han gik ud og lukkede ned for jydernes Christian Sørensen.

Bedste mulighed til gæsterne stod Christian Sørensen dog for, da han på et frispark fandt et hul i FCH-muren. Heldigvis for FCH lå Ricki Olsen som ekstra gardering og fik sparket væk på målstregen.

I modsatte ende kunne Mikkel Basse så have afgjort det hele, få minutter før tid. Et flot hovedstød af den centrale midtbanespiller blev imidlertid endnu flottere reddet af Fredericia-keeper Thomas Mikkelsen og så endte det hele, som det var begyndt.

Det ene point sender FCH op på en midlertid fjerdeplads og nu 12 point ned til den nedrykningsplads, der behageligvis kommer længere og længere væk.

NordicBet Liga, 1. Division, 23. runde
Søndag d. 26. marts 2017, kl. 13:45 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – FC Fredericia
0-0. Tilskuere: 1.005

FC Helsingør (4-2-2-2): Mikkel Bruhn – Ricki Olsen, Martin Fisch, Rasmus Minor Petersen, Frederik Bay – Vito Hammershøy-Mistrati, Mikkel Basse – Mads Aaquist, Anders Holst (56.: Tobias Christensen) – Pierre Larsen (69.: Martin Koch), Andre Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Alexander Fioretos, Lucas Ohlander, Morten Hegaard, Mathias Johannsen.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

FC Fredericia (4-4-2): Thomas Mikkelsen – Frans Putros, Benjamin Hansen, Mads Eriksen, Oliver Christiansen – Niels Letort (81: Nanga Mamadou Soro), Mathias Hebo Rasmussen, Christian Ege Nielsen, Oliver Feldballe (64: Denis Fazlagic) – Christian Sørensen, Morten Beck Andersen.
Ikke benyttet: Aleksander Stankovic (M), Mikkel Knudsen, Dennis Høegh, Niclas Møller Nymand, Mikkel Foged.
Cheftræner: Jesper Sørensen.

Advarsler: Pierre Larsen (41), FC Helsingør. Christian Ege Nielsen (30), Christian Sørensen (58), Morten Beck Andersen (77), Mathias Hebo Rasmussen (87), alle FC Fredericia.

Dommer: Benjamin Leander