Brønshøj Boldklub – FC Helsingør 1-0

Træningskamp, 15. marts 2014 på Tingbjerg Idrætsanlæg

Med kun 14 dage til sæsonstart var det sidste alvorlige test for FC Helsingør, da Christian Lønstrups tropper lørdag gæstede Tingbjerg Idrætspark.

Mod et Brønshøj i turneringsform var det den perfekte mulighed for at få testet defensiven og interessen samlede sig ikke mindst om højre back positionen, hvor den 23-årige svensker Jason Grannum spillede for en kontrakt.

Det slap han glimrende fra, selvom et par lidt voldsomme tacklinger og boldtab trak en smule ned. Til gengæld blev der generelt lukket godt af mod et angrebsivrigt Brønshøj-hold og der blev også plads til at vise de gode fremadrettede aktioner. Også Christian Lønstrup og sportschef Johnni Mosevang Christensen var tilfredse med det de så og efter opgøret kunne Grannum signere en kontrakt, der holder ham i FC Helsingør frem til sommeren 2015.

Den stride vind på langs af banen gjorde det særdeles vanskeligt at kontrollere bolden og i modvind gjorde det ikke opgaven lettere for de lyseblå i de første 45 minutter.

Hjemmeholdet havde overvægten i spillet, men Lønstrup kunne med tilfredshed konstatere, at hans forsvar fik lukket godt af foran Daniel Ruberg. Et par gange måtte Ruberg i aktion, men rigtig farligt blev det ikke, før fem minutter inden pausen.

Da måtte Ruberg dykke ned i en Brønshøj-angriber og selvom FCH-keeperen havde fat i bolden med begge hænder, blev der dømt straffespark da den hvepsestribede trimlede omkuld. Det lignede en hård dom, men Casper Henningsen tog sagen i egen hånd og sparkede hjemmeholdet foran 1-0.

Efter pausen blev der skiftet flittigt ud på begge hold, men det hjalp ikke meget på underholdningsværdien. Anders Holst havde en enkelt fin chance for gæsterne, men han blev tacklet i skudoverblikket og Nicklas Dannevang i Brønshøjmålet havde ingen problemer med at klare afslutningen.

Mikkel Bruhn spillede de sidste 45 minutter for FCH, men havde heller ikke meget at lave i en kamp, hvor Brønshøj-træner Bo Henriksen trods sejren må være mere bekymret end kollegaen hos FCH, med tanke på at hvepsene tager hul på sæsonen i NordicBet Ligaen allerede den kommende weekend.

For Christian Lønstrup var nederlaget ikke den store overraskelse, og han var fint tilfreds med indsatsen.
– Det var svære forhold og vi havde problemer i starten. Efterhånden kunne vi dog mærke, at vi godt kunne være med og jeg synes grundformen er, hvor den skal være. Vi forsvarer os godt og giver ingenting væk på dødbolde, glædede Lønstrup sig.