Boldklubben Frem – FC Helsingør 2-0

2. Division Øst, 1. september 2012 i Valby Idrætspark

– Vi spiller noget af det dårligste offensive fodbold vi har gjort meget længe. At vi offensivt kan bidrage med så lidt, med de dygtige spillere vi har, er jo en katastrofe i sig selv. Det er hele vejen rundt, at vi stort set ikke skaber en eneste chance i hele kampen.

– Det overrasker mig. Vores offensiv, vores idé-spil og kreativitet er jo en by i Rusland i dag.

FC Helsingørs træner Benny Gall forsøgte sig ikke med dårlige undskyldninger, men søgte nærmere forklaringer, efter han havde overværet sit mandskab smide sæsonens første point i Valby Idrætspark.

Der skulle i givet fald også være grebet dybt i posen med søforklaringer, hvis ikke man skulle anerkende sejren til de velspillende og angrebslystne Frem’ere.

Hjemmeholdet gav det trofaste publikum fuld valuta denne eftermiddag og sørgede for at trænerne ikke groede ind i himlen for FC Helsingør.

Det kunne måske være gået anderledes, hvis Frederik Frick havde været kold nok, til at udnytte den chance han fik forærende af Frems reservekeeper Dan Dræby Meisel midtvejs i første halvleg.

Men også kun måske. For hjemmeholdet virkede i den grad ovenpå i det meste af kampen og kunne have scoret flere, hvis ikke Daniel Ruberg i Helsingør-målet havde haft en god dag. Han sprang til med kort varsel, da Mads Hamberg måtte melde fra med rygproblemer, men det var bestemt ikke en svækkelse af de orangeklædte.

Frems træner Henrik Jensen erkendte, at hans hold havde lukreret på gæsternes pokalkamp, men havde også mange roser til sine egne spillere.

– De var måske lidt trætte fra i onsdags og alt andet lige, er det da en fordel for os. Men jeg synes de har nogle svagheder på deres backs. Vi vidste også, at Benjaminsen gerne vil ind i banen og det gav os plads på kanterne til at presse dem. Som kampen skred frem, synes jeg vi blev bedre og bedre og sejren var fuldt fortjent.

Nok så bemærkelsesværdigt var, at hjemmeholdet udover et sidste øjebliks målmandsbytte også manglede to af forsvarets mest erfarne spillere.

Dermed var ældste mand i firebackkæden kun 22 år, men det formåede Helsingør aldrig at udnytte.

– Jeg skal ikke bruge pokalkampen som en undskyldning, men man kan da godt spørge sig selv, om vi er gearede til at blive restituerede hurtigt nok. Er vi som amatører professionelle nok, til at spille bare to dage efter en så hård kamp, som den vi havde i onsdags, spurgte Helsingør-træneren.

Svaret havde spillerne reelt allerede givet, for da først hjemmeholdet bragte sig foran ved den hurtige og uortodokse Mohammed Touray, var det svært at se lyset for gæsterne.

De havde hænderne fulde med de pågående Frem-angribere og fuldt fortjent kunne indskiftede Nicolaj Harms svinge venstrebenet og hamre 2-0 målet forbi Ruberg kort før tid.

Dagens bedste på gæsternes mandskab var så ubetinget målmand Daniel Ruberg, der sikrede at nederlaget trods alt forblev hæderligt.

Kampens komiske islæt stod dommer Hans-Henrik Høite Hansen klart for og selv Mr. Bean ville givetvis have moret sig kosteligt over hans teatralske tilgang til opgøret.

Begge holds spillere fik serveret reprimander og gule kort med en mimik og et kropssprog som kun få af pantomimens kunstnere mestrer.

Det havde været en flot optræden foran påfugletæppet i Tivoli. I Valby Idrætspark virkede det ærlig talt mere komisk end myndigt.