FC Helsingør – Frem 2-0

FC Helsingør tordner mod oprykning

FODBOLD: Målscorer Klaus Lykke omringet af Ricki Olsen og Andreas Holm efter FC Helsingørs scoring til 1-0 under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Boldklubben Frem den 10. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Champagneflaskerne er anstændigvis stadig gemt godt af vejen, men efter dagens 2-0 sejr over Boldklubben Frem, er det svært at se, hvordan FC Helsingør, med et forspring på 11 points, skal kunne sætte en oprykning over styr.

Det var sidste chance for Valby-klubben og det satte sit præg på de første 45 minutter, der blev en taktisk forestilling. Selvom Helsingør kiggede noget mere bagud, end topholdet har haft for vane, så var det alligevel Lønstrups tropper der skabte chancerne. Størst var mulighederne for André Riel, efter godt opspil fra topscorer Martin Koch, mens backen Mads Aaquist satte Dia Raofat op til en chance, som burde være plantet bag en usikker Simon Bloch Jørgensen i Frem-målet.

De næsten 2000 tilskuere fik dog noget at juble over efter pausen. Igen var André Riel den store kreatør og hurtigløberen burde have fået mere end et hjørnespark, ud af soloturen efter en times spil.

Det kom så fem minutter senere, da gæsterne i første omgang fik clearet et hjørnespark. Dog ikke længere end til Riel, der med millimeters præcision fandt Klaus Lykkes pandebrask. Selvom midtbanespilleren var et godt stykke fra mål, var hovedstødet så kraftfuldt og velplaceret, at Simon Bloch Jørgensen blot kunne kigge på.

Målet punkterede definitivt Frem-ballonen, der ellers havde fået en smule luft, da energiske Mikkel Andersson tvang Mikkel Bruhn ud i en fin redning i målhjørnet. Det var både første og sidste forsøg fra Valby-klubben og helt fortjent lukkede FC Helsingør oprykningsspørgsmålet med et kvarter igen.

Anders Holst blev fældet i knæhøjde og det efterfølgende straffespark omsatte Ricki Olsen med stor sikkerhed.

– I bund og grund kunne jeg godt leve med 0-0 og derfor valgte vi at holde et defensivt fokus da vi kom ud. De har nogle offensive folk, der kan afgøre kampe, men dem fik vi lukket helt ned, sagde Christian Lønstrup, med henvisning til gæsternes topscorer Daniel Pedersen og kanterne Emil Dyre og Beran Camili, hvor kun sidstnævnte i glimt leverede.

Han ville endnu ikke taget ordet oprykning i sin mund, men tilføjede dog.
– Det her var en top professionel indsats. Men hvis vi synes dén her sæson har været en udfordring, så kan vi godt gange det med ti, hvis vi skal spille i 1. division.

En af de Helsingør-spillere der har spillet i den næstbedste række er den tidligere AB’er Klaus Lykke, der udover målet også blev kåret som hjemmeholdets bedste.
– Det var en fed kamp at spille og jeg synes, at vi har fortjent at få den oplevelse. De mange tilskuere gav os lige nogle ekstra procenter og jeg synes også, at de unge fortjener stor ros, fordi de holder koncentrationen i en så vigtig kamp, roste han.

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke så godt ud. Men der er stadig 7 kampe tilbage og nu skal vi gå til næste opgave i Herlev med samme ydmyghed og koncentration som vi har gjort indtil nu. Og så skal vi bare have afgjort det her, så hurtigt som muligt, fastslog målscoreren.

2. Division Øst
Søndag d. 10. maj 2015, kl. 13 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – Boldklubben Frem
2-0 (0-0). Tilskuere: 1.854
1-0 Klaus Lykke (65)
2-0 Ricki Olsen (77, straffespark)

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Kasper Enghardt, Andreas Holm, Hulusi Dolar – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Dia Raofat, Anders Holst (85.: Mikkel Ketelsen) – André Riel (78.: Nicklas Skou), Martin Koch.
Frem: Simon Bloch Jørgensen – Ibrahim Badran (78.: Kasper Rice), Christian Stokholm, Henrik Volquardsen, Matthias Andersen – Beran Camili, Mikkel Andersson (67.: Thomas Christiansen), Andreas Lundberg, Emil Dyre Nielsen (57.: Mohammed Azaquoun) – Daniel “Elly” Pedersen, Jeppe Østenkær.
Advarsler: Anders Holst (36), Mads Aaquist (57), Klaus Lykke (62), Mikkel Ketelsen (86) alle FC Helsingør.