B.93 – FC Helsingør 0-4

2. Division Øst, 28. august 2014 på Østerbro Stadion

Efter tre kampe med hårdt tilkæmpede sejre, var der anderledes klasse over FC Helsingør, da holdet torsdag aften udraderede B.93 på Østerbro Stadion.

Christian Lønstrup havde for tredje kamp i træk valgt samme startellever og kunne glæde sig over, at hans spillere tilsyneladende havde lært en del af de ustabile præstationer i de første kampe.

FC Helsingør var bedst i næsten alle spillets faser og havde i frontduoen Martin Koch og Ricki Olsen et våben som hjemmeholdet ikke magtede at dæmme op for.

FODBOLD: Martin Koch (FC Helsingør) i kamp med Danny Mirabel (B.93) under kampen i 2. Division Øst mellem B.93 og FC Helsingør den 28. august 2014 på Østerbro Stadion. Foto: Claus Birch.
Martin Koch scorede hattrick og viste hvorfor hans målscorer-gen har været så eftertragtet for FC Helsingørs trænerteam. Foto: ClausBirchDK.

De to delte alle fire mål imellem sig og satte en fed streg under, at FC Helsingør har fået markant mere tyngde i angrebet med tilgangen af den tidligere Nordvestduo.

Efter 11 minutter var Koch på pletten første gang, da han uden hensyn til eget helbred kastede sig ind i Martin Junior’s indlæg tæt under mål. Det gav et ordentlig slag i ansigtet, men også en scoring der for alvor satte Helsingør i gang. Midt i halvlegen var Koch igen på pletten, da han rettede en afslutning fra Klaus Lykke ind bag en prisgivet Frederik Bruhn i B.93-målet.

Trods storsejren, var det et Helsingør-hold der i forhold til de første kampe, spillede langt mere henholdende.
– Vi havde talt meget om, at vi er nødt til at spille i perioder. Vi kan ikke og skal ikke, diktere spillet i en hel kamp. Det er simpelthen for hårdt at skulle presse i 90 minutter, så vi er nødt til at spille mere klogt og stille os tilbage en gang i mellem, sagde cheftræner Christian Lønstrup.

FODBOLD: Ricki Olsen (FC Helsingør) presses af Bjørn Zabell (B.93)  under kampen i 2. Division Øst mellem B.93 og FC Helsingør den 28. august 2014 på Østerbro Stadion. Foto: Claus Birch.
Ricki Olsen – igen med mål og assist på repertoiret – foruden en stor arbejdsindsats. Foto: ClausBirchDK.

Det lykkedes i stor stil mod B.93, ikke mindst fordi gæsternes centrale forsvarsakse med stopperparret Andreas Holm og Bobby Alm Nilsson, samt den defensive midtbane med Mads Laudrup og Klaus Lykke var stærkt spillende.
– Det er flot at score hattrick, men jeg er nødt til at sige, at de fire defensive spillere var ekstremt vigtige for vores sejr. Ikke mindst Mads Laudrup spillede helt fantastisk og arbejdede stenhårdt begge veje, roste Lønstrup.

I modsætning til sidste weekends kamp mod Avedøre, holdt FC Helsingør koncentrationen hele vejen. Ricki Olsen øgede til 3-0 da han fulgte op på et langt indkast og i slutminutterne spillede Olsen sin angrebskollega Martin Koch fri til hattricket.

FODBOLD: under kampen i 2. Division Øst mellem B.93 og FC Helsingør den 28. august 2014 på Østerbro Stadion. Foto: Claus Birch.
FC Helsingørs fans havde en fest torsdag aften på Østerbro Stadion. Foto: ClausBirchDK.

Hjemmeholdet havde også deres chancer, men havde ikke tilnærmelsesvis FCHs effektivitet. De lyseblå måtte dog et par gange sende venlige tanker til Mikkel Bruhn, der snuppede alt i overlegen stil.

Før pausen parerede han fra tilbagevendte Olcay Senoglu, reddede et hovedstød fra anfører Thomas Høegh og så rimelig komfortabel ud, da Ercan Demirbas skruede et frispark på overliggeren.

Med sejren forsvarede FC Helsingør førstepladsen og har med fire sejre i sæsonens første fire kampe, fået den bedste start på 2. Division Øst siden oprykningen tilbage i sæsonen 2010/11.