André Riel solgt til AGF

Hektisk slutfase i sommerens transfervindue

Kristian Riis (FC Midtjylland) strækker sig forgæves og André Riel kommer fri og scorer til 1-0 under kampen i ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og FC Midtjylland den 6. august 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

FC Helsingør’s brandvarme frontløber André Riel er solgt til AGF. Det blev resultatet af en hektisk slutfase i transfervinduet, hvor århusianerne fire minutter i lukketid nåede at få den 27-årige angribers signatur på en tre-årig kontrakt.

Med fire scoringer ialt mod FC Midtjylland og senest Randers FC, har FCH-angriberen gjort god reklame for sig selv efter oprykningen til Superligaen og flere klubber skulle efter sigende være brændt varme på den formstærke målscorer.

FAKTA
André Riel (f. 21.10.1989)
Position: Angreb
Klubber: BSV, FC Nordsjælland, HIK, B36 Tórshavn (Færøerne), Fremad Amager, Vendsyssel FF, FC Helsingør, AGF
Kampe / Mål for FCH: 78 / 29
Kontrakt med AGF til: 30.06.2020

Ifølge BT skulle overgangssummen være 750.000 kr, men det beløb afviser FC Helsingør’s direktør Janus Kyhl.
– Det er ikke korrekt. Det er over. Jeg vil ikke kommentere det nærmere, men det er ikke i nærheden af at været korrekt. Vi har haft en god dialog med AGF, og det har givet mening for alle parter. Til en god handel skal der være tre tilfredse parter, og det er der her, siger Kyhl til tipsbladet.dk.

For André Riel giver klubskiftet mulighed for at prøve kræfter med et endnu større set-up end FC Helsingør og det glæder han sig til.
– Jeg blev meget glad, da jeg hørte om AGF’s interesse. Og jeg er taknemmelig for, at det er lykkedes, og at FC Helsingør har givet mig denne mulighed for at skifte til en af landets største klubber. Det bliver en spændende udfordring, og jeg ser frem til at slutte mig til holdet og til at vise mig frem for de fantastiske tilhængere i Aarhus, siger André Riel til AGF’s hjemmeside.

André Riel kom til FC Helsingør fra BSV i vinterpausen 2014/15 og blev med syv scoringer i foråret 2015 hurtigt en vigtig brik i de lyseblå’s offensiv, der sikrede klubben oprykning fra 2. division. Opholdet med FC Helsingør blev dog i første omgang kortvarigt for Riel, hvis målnæse sikrede ham en kontrakt hos ligakollegaerne fra Vendsyssel FF ved indgangen til 2016.

André Riel jubler efter den enlige scoring i kampen i NordicBet Ligaen mellem Vejle Boldklub og FC Helsingør den 21. maj 2017 på Vejle Stadion. Foto: Claus Birch

André Riel var topscorer da han forlod FC Helsingør ved årsskiftet, hvor han havde indgået en 3-årig aftale med Vendsyssel FF. Men opholdet i det nordjyske blev spoleret af skader og deraf følgende manglende spilletid. Kun et halvt år efter var Riel derfor tilbage i Helsingør, hvor han altid har følt sig godt tilpas.

– Siden barnsben har jeg været en stor personlighed med mine egne meninger. Sådan er det på og uden for banen. Jeg går til den inde og uden for banen, fordi jeg vil det så meget for klubben, fansene og mit eget vedkommende, siger André Riel. Det har altid skabt problemer for mig, indtil jeg fik en træner, der kunne forstå og kan lide kant som Christian Lønstrup. Han har fået det bedste frem i mig, og jeg skylder ham en stor tak for, at jeg er, hvor jeg er, siger Riel til Århus Stifttidende efter nattens klubskifte.

Efter tilbagekomsten til FCH var Riel en af profilerne bag forårets oprykning til Superligaen, med mange vigtige scoringer. Blandt disse et hattrick mod topholdet Hobro og den enlige scoring i Vejle, da oprykningskampen begyndte at stramme til. Endelig scorede han det afgørende 2-2 mål i Viborg, da oprykningen blev sikret i den anden playoff-kamp.

André Riel’s kontrakt med FC Helsingør løb oprindeligt til sommeren 2018.