AB – FC Helsingør 4-1

Træningskamp, 29. marts 2013 ved Gladsaxe Idrætspark

Hvis man ikke er klar i 90 minutter, så bliver man straffet big time. Det var den korte konklusion på fredagens træningskamp i Gladsaxe, hvor AB’s 1. divisionshold havde kynisme til at straffe enhver FCH-fejl.

Det startede ellers fint for FC Helsingør, der spillede en rigtig god 1. halvleg. Gæsterne var mest i boldbesiddelse og skabte kampens chancer.

Det gav udbytte efter en halv times spil, hvor ABs Klaus Lykke satte begge hænder i brystet på Casper Offenberg og væltede sin tidligere klubkammerat omkuld i feltet.

Jonathan Nielsen omsatte igen chancen fra pletten og sikrede FC Helsingør en ganske fortjent pauseføring. De lyseblå holdt i det store hele AB fra chancer, bortset fra et hovedstød som Mads Hamberg håndterede uden de store problemer..

Foran 1-0 ved pausen så det ganske fornuftigt ud, men FC Helsingør kom skidt ud til de sidste 45 minutter. Holdet overlod initiativet til AB og der blev spillet for meget på tværs og baglæns.

Med en ekstra mand på midtbanen lagde AB presset længere fremme på banen og sad tungt på opgøret i de første 25 minutter, hvor FCH slet ikke kunne få det etablerede spil til at fungere.

Det blev en smule bedre i de sidste tyve minutter, hvor Casper Offenberg blandt andet havde et skud på stolpen.

Det blev til hele fire scoringer fra De Grønne. der prompte udnyttede fire tilsvarende store forsvarsfejl. I virkeligheden var det mere gæsterne der lavede fejlene, end AB der skabte chancerne.

– På trods af nederlaget, så var der mange fine momenter og præstationer og set over hele kampen var der flere plusser end minus’er, konstaterede sportschef Johnni M. Christensen.

– Men vi må konstatere, at vi ikke var klar i alle 90 minutter, ikke var i gear i 2. halvleg og det kostede målene, tilføjede han.

AB – FC Helsingør
4-1 (0-1). Tilskuere: 100
29.: 0-1 Jonathan Nielsen (straffe)
57.: 1-1 Patrick Naundrup
60.: 2-1 Bassel Jradi
71.: 3-1 Bassel Jradi
82.: 4-1 Morten Smidt