Navn: W. Baumgarten
Født: ?
Død: ?
Karriere som spiller: ?
Karriere som træner: ?Skive IK (1937-38)?, Helsingør IF (1939)

Af Claus Birch

Den tysk-østrigske træner W. Baumgarten blev ansat i januar/februar 1939 og betegnet som berømt og et kostbart engagement. Han skulle også tage sig af træningen i ungdomsafdelingen, et stort ønske for de 90 drenge, juniorer og ynglinge.

Om ham fortælles fra træningsbanen, at han “naar en Spiller løb for længe og for langt omkring med Bolden, paa sin morsomme Blanding af Dansk og Tysk – mest det sidste – kunde udbryde: Naj, naj, nicht spiele øver hele Europa!”.

Vi kender desværre ikke så meget til Baumgarten, men meget tyder på, at samarbejdet ikke forløb helt gnidningsløst. I medlemsbladet for juli 1939 hedder det således “Foreningen har antaget en meget dyr og dygtig Træner, lad os da alle møde op og modtage den Instruktion og Kondition han kan give os….. Det bliver sagt, at Træneren ikke har givet konditionstræning nok. Er det mon helt rigtigt? Haanden på hjertet!”

Kort efter meddeles det, at kontrakten med Baumgarten er blevet ophævet, med ordene “Det er ikke Stedet at komme ind på de Omstændigheder, der knytter sig til dette Skridt fra Foreningens side”.

I stedet overtog to af foreningens gamle spillere, Erland Hansen og Poul Petersen trænergerningen.

Muligvis var han træner i Skive IK i 1937-38.