Ugentlige Covid-19 tests i FCH-truppen

Alle FCH-spillere og staben testes hver mandag efter oprykningen

Afspærrede sæder på grund af Coronavirus, før kampen i 2. Division mellem FC Helsingør og Middelfart Boldklub den 14. juni 2020. Virusudbruddet giver stadig klubberne store økonomiske og logistiske udfordringer. Foto: Claus Birch.

Selvom landet langsomt er blev genåbnet på mange områder, er Corona-virus problemerne langt fra overstået. Heller ikke i fodboldens verden, hvor oprykningen til NordicBet Ligaen betyder skrappere regler for FC Helsingør.

Corona satte sit præg på sæsonen 2019-20 og det kommer den også til at gøre på den kommende sæson. Ikke mindst i FC Helsingør, der nu skal følge de samme regler som gælder for spillere og personale i Superligaen.

Det er Divisionsforeningen der står for den praktiske del af Covid-19 test i klubberne og indtil videre vil det fortsætte året ud.
– Test af alle spillere og øvrigt personale har været altafgørende for, at vi kunne genstarte og færdiggøre sæsonen 2019/20. Det eneste ansvarlige er at fortsætte med tests den kommende sæson for at sikre spillere, klubber og fans. Sammen med de udarbejdede protokoller kan det forhåbentlig være medvirkende til at give mulighed for endnu flere tilskuere på stadion, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

FCH-test hver mandag
Alle klubber er blevet testet inden første træningsdag  og inden første træningskamp. Derudover skal alle spillere og staben testes en gang om ugen.

I FC Helsingør foretages testen hver mandag, hvor en medarbejder fra testvirksomheden Qlife møder op og tester samtlige spillere og trænere.

For at forbedre økonomien i aftalen har Qlife lavet et system, så det er muligt at samle prøver fra fem spillere ad gangen, så systemet kun kører én test pr. fem personer. Hvis prøven er positiv, bliver alle fem prøver derefter testet individuelt efterfølgende. Det betyder en stor reduktion af antallet af tests og dermed også en bedre økonomisk løsning til gavn for klubberne, forklarer Divisionsforeningen.

Ingen afklaring på tilskueradgang
Det er endnu uvist, hvor mange tilskuere der må få adgang, når turneringen genoptages midt i september. Indtil videre gælder forsamlingsforbudet på mere end 500 personer indtil 1. september, men med de seneste stigninger i smittetal, er det ikke utænkeligt, at statsminister Mette Frederiksen vil fastholde et forsamlingsforbud udover denne dato.

Om klubberne kan få dispensation til højere tilskuertal, som det blev gennemført i de sidste runder af Superligaen, er heller ikke afgjort. Det vil i så fald kræve en sektionering af stadion og indgange, der vil være en større logistisk opgave for FC Helsingør.