Trelleborgs FF – FC Helsingør 2-2

Træningskamp, 16. marts 2013 på Köpingeskolan

Godt 200 tilskuere måtte slippe en tyver i entré, men fik til gengæld serveret en fin træningskamp med nerve og høj intensitet, da Trelleborgs FF og FC Helsingør spillede 2-2 på Köpingeskolens kunstgræsbane.

For bare to år siden spillede de blåtrøjede i Allsvenskan og måtte sidste år sluge endnu en nedrykning – endda i sidste spillerunde. Det er således et stærkt mandskab i 1. division, der satser på at vende tilbage blandt de bedste.

Det var FC Helsingør der kom bedst fra start og havde et fornuftigt spilovertag i det meste af første halvleg. Holdet producerede en del fine chancer, heraf enkelte åbne, men fik ingen mål mod svenskerne, der forsvarede sig dygtigt.

Cheftræner Benny Gall havde valgt en forsvarskonstellation med testspilleren Bobby Alm Nilsson og Kasper Enghardt centralt og rutinerede Martin Junior Christensen og Morten Juul Hansen på backpladserne. Det gav en fin balance i forsvaret der stod godt i hele halvlegen.

I pausen skiftede FC Helsingør ud på målmandsposten og indskiftede Daniel Ruberg måtte se hjemmeholdet blive mere nærgående.

Godt midtvejs i halvlegen gik det galt, da Trelleborgs nigerianer Kevin Amuneke slap fri i højre side efter en kontraangreb. Testspilleren afsluttede hårdt og højt, uden chance for Daniel Ruberg og bragte sin måske kommende klub foran 1-0.

En lidt misvisende føring, da FC Helsingør fortsat producerede en del chancer. Tættest på var Morten Juul Hansen, der måtte se sit hovedstød ramme overliggeren.

Mod slutningen var hjemmeholdet under gevaldigt pres, men formåede igen at score efter et kontraangreb ved Michael Johnsson.

Det slog dog ikke benene væk under FC Helsingør, der minuttet efter fik reduceret ved nytilkomne og indskiftede Matthias Andersen.

Kort efter kom så udligningen ved Peter Benjaminsen og faktisk havde de lyseblå også chancer til at afgøre kampen.

– Der bygges godt på. Kæderne og spillet hænger godt sammen og det begynder at se godt ud med henblik på sæsonstarten. Nu har vi et par uger til at pudse de sidste ting af, konstaterede sportschef Johnni M. Christensen.

– Man er lidt småforbandet over, at vi ikke kunne lukke kampen. Vi spillede et godt forsvarsspil i 85 minutter, lød det fra Trelleborg-træner Anders Grimberg til lokalavisen Trelleborgs  Allehanda.

Trelleborgs FF – FC Helsingør
2-2 (0-0). Tilskuere: 200
64.: 1-0 Kevin Amuneke
84.: 2-0 Michael Johnsson
85.: 2-1 Matthias Andersen
88.: 2-2 Peter Benjaminsen