Transfer-deadline: FCH lejer to hos FC Nordsjælland

Yannick Agnero og Ben Engdahl udlejes til FC Helsingør

Ben Engdahl (FC Nordsjælland) før kampen i 3F Superligaen mellem FC Nordsjælland og AGF den 16. oktober 2022 i Right to Dream Park. Foto: Claus Birch

Det har været en aktiv deadlinedag i FC Helsingør, der nåede at hente to spillere hos FC Nordsjælland inden midnat. Angriberen Yannick Agnero og backen Ben Engdahl skal forstærke FCH i forårets nedrykningskamp.

Første spiller der rettede blikket mod nord, var FC Nordsjællands 20-årige angriber Yannick Agnero, der håber at FC Helsingør kan være klubben der giver ham gennembruddet.

Angriberen fra Elfenbenskysten er kommet igennem FCN’s talentakademi Right to Dream, hvorfra han i 2021 kom til FC Nordsjælland. Forinden havde han i 2020 fået debut på U20-landsholdet “The Baby Elephants” i den vestafrikanske turnering WAFU-B U-20 Championship.

I FCN var han en flittig målscorer i U19 Ligaen og opnåede at blive anfører på U19-holdet, inden han i sommeren 2022 blev rykket op i Superligatruppen.

Det er dog kun blevet til få minutter i hans tre hidtidige Superliga-optrædener. Agnero var sidste forår udlejet til Fremad Amager, hvor han fik ni kampe i NordicBet Ligaen.

Agnero betegnes som en angriber der er stærk med ryggen mod mål, men også kan løbe dybt, krydret med et godt venstreben.

– Yannick har helt sikkert et stort potentiale, men vejen til spilletid her i FC Nordsjælland har været for lang for ham – og han har en alder, hvor det handler om at spille kontinuerligt, så udviklingen ikke går i stå. Vi er derfor glade for, at Yannick nu har fået mulighed for at prøve sig af i FC Helsingør, hvor han forhåbentlig kan se frem til endnu mere spilletid og får mulighed for at vise alle sine kvaliteter frem, siger FC Nordsjællands assisterende sportschef Søren Henriksen til klubbens hjemmeside.

FAKTA
Yannick Agnero (f. 20.02.2003)
Position: Angreb
Klubber: FC Nordsjælland, Fremad Amager (leje), FC Helsingør (leje)
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Lejeaftale med FCH til 30. juni 2024

Lejeaftalen gælder for resten af sæsonen og dermed har FC Helsingør reageret hurtigt efter den skade der ramte Rasmus Dupont Lindén i lørdags. Samtidig er der endnu uvist hvornår Sterling Yateke bliver klar efter sin langtidsskade.

Også højrekanten forstærkes
For jævnaldrene Ben Engdahl er der også søgen efter spilletid, der har fået FC Nordsjælland og spilleren selv, til at kigge mod FCH. Den 20-årige svenske højre back blev hentet i Hammarby IF i august 2022, men har kun fået førsteholds spilletid i to pokalkampe. Han var i det forgangne efterår udlejet til Jönköpings Södra IF, hvor han spillede fast på højrekanten i Superettan, ofte i en wingback rolle.

Ben Engdal er født i Stockholm og tilbragte ungdomsårene i IF Brommapojkarna, inden han i 2020 blev hentet til Hammarby IF. Efter et år på U19-holdet, fik han sin debut i Allsvenskan i november 2021. Han har repræsenteret Sverige på både U17 og U19 landsholdene, senest i 2022, hvor han også blev hentet til Nordsjælland på en 5-årig kontrakt.

FAKTA
Ben Engdahl (f. 17.09.2003)
Position: Højreback
Klubber: IF Brommapojkarna (Ungdom), Hammarby IF, FC Nordsjælland, Jönköpings Södra IF (leje), FC Helsingør (leje)
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe for Sverige: U17 (4 kp/1 mål, 2019), U19 (2 kp, 2021-22)
Lejeaftale med FCH til 30. juni 2024

Ben Engdahl betegnes som en dynamisk, løbestærk, offensiv højreback, der gerne vil være en del af angrebsspillet og stærk med begge ben.

– Vi har ikke lagt skjul på, at vi ønsker konkurrence på alle pladser, og med Ben får vi en spændende og talentfuld spiller ind på holdet, som kan være med til at skabe en farlig højre side på vores hold. Vi glæder os til at få Ben ind i vores system, for vi er sikre på, at det kan blive et rigtigt godt match for FC Helsingør, siger direktør Bo Bay Hougaard til Helsingør Dagblad.

Lejeaften løber for resten af denne sæson.