To år til Mathias Johannsen

Venstreback har tidligere været i FCHs søgelys

Mathias Johannsen skal spille i FC Helsingør-trøjen de næste to år og forsøge at fylde tomrummet efter Nicholas Marfelt på venstreback. Foto: Claus Birch

Ikke helt overraskende blev prøvespilleren Mathias Johannsen torsdag aften officielt indlemmet i FC Helsingør-truppen, da venstre backen fra Næstved Boldklub underskrev en to-årig aftale med de lyseblå.

Dermed er FCH godt dækket ind i forsvarets venstre side, hvor Johannsen og leje-spilleren Frederik Bay fra FC København, skal kæmpe om pladsen efter Nicholas Marfelt.

FAKTA
Mathias “Malte” Johannsen (f. 27. april 1992)
Position: Venstre back
Klubber: Kastrup Boldklub, B.1908, Næstved Boldklub, FC Helsingør
Kontrakt til: 31. december 2018

24-årige Mathias Johannsen – til daglig kaldet Malte – har tidligere været i FCHs søgelys, men skulle en omvej til det sydsjællandske før parterne endelig fik papir på hinanden.

Aftalen blev underskrevet samtidig med endnu en forsvarstilgang, Martin Fisch fra HIK, og de to fik pæne ord med på vejen af FCH-direktør Janus Kyhl.
– Begge spillere har vist sig flot frem gennem de seneste uger og vi er sikre på, at de har kvaliteten til som minimum at spille 1. division, så det er to aftaler der glæder os. I såvel kampene mod FC Nordsjælland som Malmø FF har de vist sig flot frem og vist, at de kan spille mod modstandere på et meget højt niveau. Nu skal det blive spændende at se dem når sæsonen for alvor går igang, siger Kyhl.

– De er begge klar over, at der er hård konkurrence om pladserne på holdet, men det er også noget som motiverer dem. Det er et fint signal at sende til vores trænerteam, at de er klar til at tage kampen op mod nogle meget stærke konkurrenter, tilføjer Kyhl.

Mathias Johannsen fik sit gennembrud hos B.1908 i 2. division, hvorefter han blev hentet til Næstved. Det blev til 69 kampe for De Grønne, indtil hans kontrakt i januar blev ophævet et halvt år før tid. Siden har han trænet i FCH og har altså nu fået fremtiden på plads for de kommende to år.