TK går trænervejen – i Lyngby

FC Helsingør blev sidste klub i den aktive karriere

Thomas Kristensen med FCH’s cheftræner Morten Eskesen. Nu går TK selv trænervejen. Foto: Claus Birch.

FC Helsingørs 37-årige midtbanespiller Thomas Kristensen stopper sin aktive karriere og begynder en trænerkarriere. Lyngby Boldklub har i dag præsenteret “TK” som ny træner for deres U19-liga hold.

Efter en enkelt sæson i FC Helsingør, var den rutinerede midtbanestyrmand én af en lille håndfuld spillere, som ikke fik forlænget kontrakten i sundbyen. Dermed blev det kun til 18 kampe i FCH-trøjen for den berejste spiller, der kom til klubben i juli 2019 fra australske Brisbane Roar FC.

– Jeg har haft et rigtig godt år efter jeg kom hjem til DK, der kulminerede med oprykningen til 1. Division i starten af juli. Det var mit mål at være med til at spille FCH op i toppen af dansk fodbold igen, og det var en stor oplevelse at være med til. Selvom jeg selvfølgelig ikke vil påstå, at det rent sportsligt har været det største jeg har prøvet, har det stadig været unikt, og et fantastisk år at være en del af, sagde “TK” ved afskeden med FC Helsingør.

I et interview med bold.dk.lagde han dog ikke skjul på, at han gerne ville have fortsat i Helsingør.
– Jeg synes, at det er ærgerligt, at jeg ikke skal være i Helsingør mere, da jeg meget gerne ville have været med op i 1. division. Vores amerikanske ejere vil godt en anden retning, som betyder, at de gerne vil sælge spillere og have en lidt yngre profil. Lige meget, hvor meget prøver, så kan jeg ikke få det over på min side. Jeg kan hverken gøre mig yngre, og hvis jeg skulle lave 30 mål i 1. division, så bliver jeg nok heller ikke solgt. Det er ærgerligt, at det så må koste mig. Jeg har haft et rigtig godt år både spillemæssigt og uden for banen. Det har været fedt at komme hjem til Danmark efter fem år i udlandet. Jeg har dog respekt for beslutningen, men ville meget gerne have fortsat.

FAKTA
Thomas Kristensen (f. 17.04.1983)
Position: Midtbane
Klubber: Lyngby Boldklub, FC Nordsjælland, ADO Den Haag (Holland), Brisbane Roar FC (Australien), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 18 / 2
Landskampe: Danmark A (7 kp) i 2007-08

Valgte Lyngby blandt mange tilbud
Midtbanespilleren kom dog ikke til at gå ledig længe. Der var hurtigt tilbud både fra udlandet, Superligaen, 1. Division og 2. Division, med forskellige roller som spiller, spillende træner og assistent.

Det blev Lyngby Boldklub der løb med den rutinerede spiller, der dermed vender hjem til klubben hvor han trådte sine barnestøvler.
– Det jo lidt full circle føler jeg, at jeg nu får mulighed for at være i Lyngby Boldklub. Jeg er født og opvokset i Virum, og så er Lyngby jo den klub, man følger. Jeg har spillet i klubben med min lillebror og været med på førsteholdet, så det bliver fedt at komme tilbage” fortæller TK til Lyngbys hjemmeside.

– Jeg synes jeg har en god historie og en karriere, som jeg tror mange af de unge kan forholde sig til. Jeg var ikke det største talent, men havde vilje, arbejdede hårdt og trænede mere end andre. Jeg håber de unge kan blive inspirerede og at jeg kan give noget tilbage til de spillere, som på U19 er igang med transitionen og hvor nogle skal med op og være på førsteholdet, tilføjer han.