Svebølle BI – FC Helsingør 1-4

2. Division Øst, 16. september 2012 på Svebølle Stadion

Det tog kun 30 minutter ……. men FC Helsingør valgte at blive lidt længere og det kunne være gået galt!

Hvorfor anstrenge sig mere end højest nødvendigt! Sådan nogenlunde kunne den flabede version af en kamprapport begynde, efter FC Helsingør 4-1 sejr i Svebølle.

For meget mere end en halv time tog det reelt ikke at afgøre en kamp, hvor hjemmeholdets forsvar hjalp godt til med en hasarderet harakiri-taktik.

Når det alligevel kun er den halve sandhed, hænger det sammen med, at Benny Galls tropper tog sig en alvorlig slapper herefter.

Præcis som det var tilfældet i forårets kamp, lod man Svebølle komme tilbage i opgøret, der næsten nåede at blive spændende midt i anden halvleg.

– Jeg er tilfreds med de første 45 minutter, hvor vi scorede tre flotte mål, men jeg er langt fra tilfreds med det, vi leverede i anden halvleg.

-Vi lå for langt fra vores modstandere og måske er vi stadig ikke dygtige nok, til at håndtere presset som favoritter. De får simpelthen for mange chancer mod os og det får nogle alarmklokker til at ringe hos mig, sagde Benny Gall efter opgøret.

Han havde valgt at starte med samme 11, der gjorde det så fremragende mod Lolland-Falster Alliancen og såmænd også samme bænk.

Fra første fløjt blev der lagt et højt pres på Svebølle, der har fået en skidt start på sæsonen. Det forstod man hurtigt hvorfor. Forsvarsmæssigt sejlede hjemmeholdet rundt og det kostede efter 8 minutters spil, da Daniel Udsen blev hægtet et pænt stykke uden for feltet.

Martin Junior Christensen demonstrerede atter en sublim frisparksteknik og hamrede bolden i kassen. Med til beskrivelsen hører dog så sandelig også, at bolden gik direkte gennem muren, til stor frustration for Svebølles spillende træner Erdogan Aslan.

– Sådan et mål må man ikke kunne lave. Der var hul midt i muren. Det var en børnefejl, lød det fra den tidligere Helsingør IF-spiller, der klandrede personlige fejl for den katastrofale start.

Det blev imidlertid værre endnu for de grønblusede. Efter et opspil i venstre side smækkede Jeppe Christiansen bolden ind foran mål, hvor Svebølle-målmand Nicky Jensen kom helt skævt ud. Han flagrede rundt på mellemhånd og så kunne Daniel Udsen for anden kamp i træk score på hovedstød.

Efter den halve time blev det så 3-0, efter et gennembrud af Anders Holst i højre. Bolden endte hos Peter Benjaminsen, der følt drejede den op i fjerneste målhjørne.

Her burde låsen naturligvis være drejet grundigt rundt og nøglen smidt væk. Men det skete ikke og så begyndte hjemmeholdet at røre på sig. I forreste række havde de et par livlige gutter i Fazil Keskin og den offensivt indstillede Fead Rama og de fik skabt flere halve chancer.

Det blev også til en hel en af slagsen, da Rama sendte bolden på overliggeren via Mads Hambergs hænder.

Et gult kort umiddelbart inden pausen var givetvis årsagen til at Jeppe Christiansen blev erstattet af Samuel Agba i pausen.

Som nævnt indledningsvis gik de orangeklædte helt i stå i anden halvleg, hvor man måtte prise sig lykkelige for et meget uskarpt Svebølle hold. Spænding kom der endda, da indskiftede Cagri Erdem smuttede igennem et passivt FCH-forsvar og reducerede til 1-3.

Da sad man faktisk med følelsen af, at denne ged absolut ikke var barberet endnu. Det blev den så ti minutter senere, da store Nick Andersen med ligeså stor ynde fik løftet bolden over sig selv og i mål efter et hjørnespark.

Den scoring kom Svebølle sig ikke over og faktisk var gæsterne tættere på 5-1 da Frederik Frick med friske ben fik revet sig fri, men måtte se Nicky Jensen levere en fin redning i slutfasen.

– Vi fik 3 point og det var det vigtigeste i en svær udekamp. Det var absolut ikke det bedste vi har spillet, men skal vi se positivt på det, så viste kampen til gengæld at vi har et godt fundament der stadig får os båret igennem, selv når det ikke rigtigt fungerer, konkluderede Benny Gall efter kampen.