Styrket FCH-mandskab efter 12 dage i Tyrkiet

Tæt på at være turneringsklar, siger cheftræner Morten Eskesen

Morten Eskesen og assistenttræner Mikkel Thygesen fik stort udbytte af de 12 dage i Tyrkiet. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør returnerede torsdag til Danmark efter en vellykket træningslejr i Tyrkiet. En tur der gav cheftræner Morten Eskesen mulighed for at få af prøvet nye spilsystemer og få integreret klubbens fire nye spillere.

Flere klubber valgte at aflyse deres træningslejre i udlandet på grund af usikkerheden omkring Corona-situationen. Men FC Helsingør holdt fast i beslutningen og det har cheftræner Morten Eskesen ikke haft grund til at fortryde. De 12 dage i Belek gav trænerteamet mulighed for at arbejde i dybden med holdet, hvilket blandt andet har betydet at vi måske fremover skal se FCH variere mere i spilsystem.

Morten Eskesen kom til FC Helsingør med en fast 4-4-2 i rygsækken, men siden har 4-2-3-1 også været anvendt i perioder hos de lyseblå. Fremover skal vi måske også til at se Nikolaj Hansen & Co. i en 4-3-3. Alle tre systemer blev ihverfald testet i de to kampe i Tyrkiet, hvor serbiske FK Mladost Lučani blev besejret 4-2 og russiske FK Khimki med 3-1. Begge kampe efter overbevisende spil af FC Helsingør.

– Jeg er meget glad for træningskampene, hvor vi spillede virkelig godt. Den sidste mod det russiske hold er noget af det bedste, vi overhovedet har leveret. Jeg er specielt glad for vores presspil, som sidder virkeligt godt. Vi kommer hjem og er ved at være tæt på turneringsklar, konstaterer Eskesen overfor Helsingør Dagblad.

Til Frederiksborg Amts Avis siger cheftræneren:
– Det var gode kampe, hvor vi fik prøvet os selv af. Vi prøvede tre forskellige systemer, 4-2-3-1 kørte vi med det meste af efteråret, mens vi prøvede 4-3-3 for første gang. Vi prøvede også 4-4-2, og vi scorede under hvert system. Det er ikke ensbetydende, at vi skal gøre det i alle kampe, men det kan hjæpe os undervejs i kampene. At både jeg og spillerne er trygge ved at skifte system.

Træningslejren strakte sig henover transfervinduets afslutning den 31. januar og det betød at spillerne fik sig nogle nye holdkammerater undervejs. Mens Kristoffer Munksgaard blev hentet allerede fra årets start, så stødte Jacob Schoop, Sebastian Mielitz og Oliver Kass Kawo først til truppen i Tyrkiet. Iøvrigt sammen med Elijah Just og Callum McCowatt der var på landsholdstjeneste med New Zealand.

Dermed fik træningsopholdet også en vigtig social vinkel, i forhold til at få integreret de nye spillere og sammentømret truppen.
– De nye spillere er kommet med en ny dynamik, og det er perfekt med en træningslejr til at ryste nye spillere sammen med flokken. Det er gået rigtigt godt, og det har vi set både til træning og i de to træningskampe, forklarer Morten Eskesen til Helsingør Dagblad.

Ikke alle nåede at få spilletid i de to kampe, hvor FCH måtte se bort fra Carl Lange, der har et træthedsbrud i sin ankel, samt Oliver Kjærgaard, der beskadigede et ledbånd i træningskampen mod FC København i januar. Heller ikke de to unge keepere, Hjalte Petersen og Hjalte Dalsgaard kom i kamp, efter ankomsten af tyske Sebastian Mielitz.

FC Helsingør har nu to testkampe tilbage inden sæsonpremieren. På tirsdag spiller man hos FC Roskilde, mens det lørdag gælder naboerne fra Helsingborgs IF.